Tort Rosalba

Blat I: Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate puti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Rosalba

Ingrediente

  • Blat I: 60g faina
  • 170g unt la temperatura camerei
  • 130g zahar alb
  • 140 g zahar brun
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1galbenus
  • un praf de sare
  • 200g picaturi de ciocolata
  • Blat II: 200g zahar praf
  • 250g unt sau margarina
  • 1pliculet zahar vanilat
  • 4oua
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 270g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 40g cacao
  • 500g mere
  • Crema de menta: 375ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 75g zahar
  • 40g faina
  • zahar vanilat
  • 2 1/2 linguri sirop de menta
  • Crema di nutella: 500ml lapte
  • 2oua
  • 100g faina
  • 100g zahar
  • 250g nutella

Mod de preparare

Blat I:

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt.

Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate putin pana l-am incorporat bine si la sfarsit ciocolata (ciocolata amaruie in amestec cu alba).

Am facut bilute din aluat, le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am copt la 180°C pana la proba scobitorii.

Scos din cuptor si lasat la racit.

Blat II:

Untul se mixeaza pana devine spumos.

Se adauga zaharul pudra cernut si zaharul vanilliat.

Se adauga pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare timp de 1minut.

Se amesteca intr-un castron faina cernuta, praful de copt, scortisoara si cacao cernuta.

Se adauga cate putin si se incorporeaza toate in crema.

La sfarsit se adauga merele rase.

Se pune amestecul in tava in care am pus hartie de copt.

Se coace la 180°C timp de 40-50min sau pana trece proba scobitorii.

Crema de menta:

Laptele l-am fiert si-am adaugat vanilina si siropul de menta.

Galbenusurile le-am batut cu zaharul.

Am adaugat faina si laptele si-am pus pe foc pana a devenit o crema densa .

Crema di nutella:

Am batut ouale cu zaharul, am adaugat faina, apoi laptele si-am pus craticioara pe foc amestecand continuu pana devine densa crema. Am adaugat nutella.

Asamblarea tortului

Toate blaturile le-am insiropat doar cu lapte pt ca din tort au mancat si copii.

Blatul trigoanelor cu ciocolata si mere, crema di nutella, blatul de la chocolate chunk cookies, crema de menta, alt blat cu ciocolata si mere iar crema de nutella si capacul din ciocolata si mere si pus peste noapte la frigider.

L-am scos a doua zi din forma si l-am uns cu un strat de unt.

Apoi l-am imbracat in marshmallow fondant si l-am decorat.
Reteta Tort Rosalba a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta