Blat I: Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate puti
Blat I:
Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt.
Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate putin pana l-am incorporat bine si la sfarsit ciocolata (ciocolata amaruie in amestec cu alba).
Am facut bilute din aluat, le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am copt la 180°C pana la proba scobitorii.
Scos din cuptor si lasat la racit.
Blat II:
Untul se mixeaza pana devine spumos.
Se adauga zaharul pudra cernut si zaharul vanilliat.
Se adauga pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare timp de 1minut.
Se amesteca intr-un castron faina cernuta, praful de copt, scortisoara si cacao cernuta.
Se adauga cate putin si se incorporeaza toate in crema.
La sfarsit se adauga merele rase.
Se pune amestecul in tava in care am pus hartie de copt.
Se coace la 180°C timp de 40-50min sau pana trece proba scobitorii.
Crema de menta:
Laptele l-am fiert si-am adaugat vanilina si siropul de menta.
Galbenusurile le-am batut cu zaharul.
Am adaugat faina si laptele si-am pus pe foc pana a devenit o crema densa .
Crema di nutella:
Am batut ouale cu zaharul, am adaugat faina, apoi laptele si-am pus craticioara pe foc amestecand continuu pana devine densa crema. Am adaugat nutella.
Asamblarea tortului
Toate blaturile le-am insiropat doar cu lapte pt ca din tort au mancat si copii.
Blatul trigoanelor cu ciocolata si mere, crema di nutella, blatul de la chocolate chunk cookies, crema de menta, alt blat cu ciocolata si mere iar crema de nutella si capacul din ciocolata si mere si pus peste noapte la frigider.
L-am scos a doua zi din forma si l-am uns cu un strat de unt.
Apoi l-am imbracat in marshmallow fondant si l-am decorat.
Reteta Tort Rosalba a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii