Tort rulada

Tortul rulada are avantajul ca se face mult mai repede decat alt tort clasic si impactul vizual este extraordinar atunci cand este servit invitatilor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort rulada

Ingrediente

  • Rulada :
  • 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie rasa sau conifiata.
  • Crema:
  • 600ml lapte
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 6 – 7 linguri zahar
  • 70 g margarina
  • 5 banane mari
  • Ornare:
  • 150 ml frisca batuta

Mod de preparare

Pentru blat: Amestecam albusurile cu zaharul si mixam pana se fac bat, apoi adaugam galbenusurile pe rand si la urma faina amestecata dinainte cu praf de copt.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 10-15 minute.
O rasturnam cu tot cu hartia de copt pe un servet de bucatarie , rulam si lasam la racit.
Dupa ce se raceste, desfacem din servet, desprindem hartia de copt si ungem cu putin gem, nu prea mult, ca sa nu curga.
Rulam din nou si taiem toata rulada felii.
Pentru crema: Se face budinca, dupa ce s-a racit putin se amesteca cu margarina pana ce s-a omogenizat.
Montarea: Pe fundul si pe marginile unei tavi rotunde cu inel punem felii de rulada, bine ingramadite astfel incat sa nu ramana goluri.
Punem jumatate din crema, apoi asezam felii de banana cat mai apropiate.
Punem si restul de crema. Lasam la frigider sa se inchege bine apoi scoatem tortul din forma cu inel si il ornam cu frisca si fructe.

Produse preferate de pe http://shabbychicshop.ro/:
carafa cu lighean, baie portelan


Tortul rulada se serveste rece, ornat cu frisca si fructe, dupa gustul fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide