Tortul rulada cu capsuni nu-i un tort sofisticat prin modul de preparare, dar e deosebit si revigorant. Crema de lamaie se potriveste perfect cu capsunile proaspete.
Mai intii si la-nceput facem crema (umplutura) care trebuie sa stea la rece pana e gata restul.
Punem la inmuiat gelatina in 2-3 linguri de apa, apoi le topim in zeama de la lamaie incalzind la micro la full efect 10-20 sec.
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se transforma intr-o spuma.
Batem frisca pe jumatate, nu f tare.
Batem si albusurile spuma si amestecam toate cele batute, frecate plus coaja si gelatina topita. Dam totul la frigider o ora.
Pregatim rulada:
Frecam ouale cu zaharul. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam plus apa. Intr-o tava cu hirtie cu copt si unsa cu unt rasturnam aluatul si il dam la cuptor pt 10 min la 200 grade. Rasturnam aluatul pe o alta foaie de copt pe care am presarat zahar (brun daca aveti) si o rulam (goala).
Dupa ce s-a mai racit avem nevoie de dulceata, gem (eu am folosit toping) de capsune sau fragi. Desfasuram foaia de aluat si o ungem cu ce spuneam si o rulam la loc. Apoi incepem sa taiem din ea felii cu care imbracam un castron cu fundul rotund.
Acum punem crema si mai punem un capac tot din rulada feliata.
Ii punem o farfurie pe gura castronului si il rasturnam cu gura in jos.
Decoram cu frisca si capsuni proaspete.
Reteta de tort rulada cu capsuni a fost propusa de shumaila pe forum culinar.
Pastrati tortul rulada cu capsuni la frigider pana in momentul servirii.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii