Faina, praful de copt si cacaoa se pun intr-un vas si se amesteca bine impregna. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca pina se obtine un alua
Faina, praful de copt si cacaoa se pun intr-un vas si se amesteca bine impregna.
Se adauga restul ingredientelor si se amesteca pina se obtine un aluat maleabil si elastic.
Daca este nevoie se poate adaoga putin lapte.Aluatul se pune in folie de nailon pt.1/2 ore in frigider.
Cuptorul se incunge la 200 gr C.
Pt. umplutura se amesteca margarina cu zaharul, cu ouale pus epe rind, cu brinza (daca brinza este de o consistenta tare se amesteca ca 2-3 ls smintina. Brinza trebuie sa fie cremosa.) praful de budinca de vanilie si zaharul vaniliat.Totul se mixeaza bine.
Se ia o forma de tort se unge cu margarina si se captuseste cu 2/3 din aluat.
Marginale aluatului se ridica pe peretii formei la o inaltime de 2-3 cm.
Se torna peste aluat umplutura in care se poate pune dupa preferita coaja de lamiie, portocala sau alte esente.
Cu restul de aluat se pot modela forme dupa fantazia fiecaruia si se aseaza deasupra tortului.
Totul se introduce in cuptorul incins pt.55-60 min.
Dupa coacere se lasa la racit ca. 2 ore,dupa care se poate portiona si servi.
Pofta buna!
Reteta Tort Rusesc a fost propusa de Afrodite pe forum culinar.ro
Alte retete de tort gasiti aici:
Tort cu visine si ciocolata,
Tort de ciocolata,
Tort Sacher
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii