Tort rustic de vara cu crema de lamaie, frisca si fructe de padure
Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apoi făina şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mic aprox 30-35 de minute, în funcţie de cuptorul fiecăruia (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.
Se prepară un sirop din apă şi zahăr, se lasă un pic să fiarbă, se dă de pe foc, se adaugă tărie şi se lasă la răcit.
Pentru crema de lămâie: într-o crăticioară, se amestecă laptele cu zahărul, un praf de sare, coaja de lămâie şi amidonul, se pune pe foc mic şi se fierbe până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă bine. Se lasă la răcit. Apoi se adaugă frişca lichidă şi bate un pic cu mixerul, până devine cremoasă.
Pentru asamblare şi decor: se taie blatul în 2 foi şi se însiropează. Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Se umple tortul cu crema de lămâie, se presară fructe, apoi un o parte din frişcă. Se adaugă capacul, se întinde restul de frişcă, nivelând cu o spatulă un pic mai dezordonat, pentru un aspect rustic. Se presară restul de fructe şi se dă la frigider până la servire.
Porţii: 12
Timp de pregătire: 1h 25 min
Timp de coacere: 35 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/tort-rustic-de-vara-cu-fructe-de-padure.html
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateCapsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...
Capsuni la borcanSe amesteca bine ingredientele si se lasa la temperatura camerei 20 de minute. Se garnisetse cu brinza rasa.
Sos de rosii condimentatZaharul pudra se freaca cu 4 linguri esenta de cafea tare pina se obtine o masa groasa. Vasul cu aceasta compozitie se pune...
Glazura de cafea (nefiarta)Se pun la fiert 2 l de otet, 1 apa cu 2 cani de zahar, 2 linguri de sare, 4 -5 foi de dafin, 1 lingura de boabe de mustar, 1...
Gogosari umpluti cu conopidaSe curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita...
Crap la cuptortarte si placinte rumenite si iscusite De mult timp vroiam să încerc și eu o tartă cu lămâie. Mie mi-a...
Desert tarta cu lamaie si bezeaDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii