Tort rustic de vara cu crema de lamaie, frisca si fructe de padure
Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apoi făina şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mic aprox 30-35 de minute, în funcţie de cuptorul fiecăruia (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.
Se prepară un sirop din apă şi zahăr, se lasă un pic să fiarbă, se dă de pe foc, se adaugă tărie şi se lasă la răcit.
Pentru crema de lămâie: într-o crăticioară, se amestecă laptele cu zahărul, un praf de sare, coaja de lămâie şi amidonul, se pune pe foc mic şi se fierbe până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă bine. Se lasă la răcit. Apoi se adaugă frişca lichidă şi bate un pic cu mixerul, până devine cremoasă.
Pentru asamblare şi decor: se taie blatul în 2 foi şi se însiropează. Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Se umple tortul cu crema de lămâie, se presară fructe, apoi un o parte din frişcă. Se adaugă capacul, se întinde restul de frişcă, nivelând cu o spatulă un pic mai dezordonat, pentru un aspect rustic. Se presară restul de fructe şi se dă la frigider până la servire.
Porţii: 12
Timp de pregătire: 1h 25 min
Timp de coacere: 35 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/tort-rustic-de-vara-cu-fructe-de-padure.html
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaBudinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...
Budinca de malai cu branza de vaciRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseDeserturile simple si rapide stiti deja, sunt preferatele mele!
Diamante din foietaj cu branza si fructe
Comentarii