Tort sacher

Ciocolata se pune la topit, albusele se bat spuma tare; zaharul, untul, galbenusurile, zaharul vanilat si lichiorul se freaca foarte bine. Se incorpor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 180 g ciocolata neagra
  • 4 albusuri
  • 150 g unt
  • 160 g zahar
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 8 galbenuse
  • 40 ml lichior de caise
  • 75 g faina
  • 180 g alune
  • un pachet praf de copt
  • in plus: 120g gem de caise
  • 200g ciocolata pentru glazura
  • 50ml smantana

Mod de preparare

Ciocolata se pune la topit, albusele se bat spuma tare; zaharul, untul, galbenusurile, zaharul vanilat si lichiorul se freaca foarte bine. Se incorporeaza in compozitia de galbenusuri faina, alunele (sau nucile macinate), praful de copt si albusurile spuma. Se pune in forma de tort tapetata cu hartie si se coace 50 min. Apoi se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Se taie pe 2 nivele iar la mijloc se unge cu gemul de caise. Smanatana se topeste impreuna cu ciocolata si se toarna calduta pe tort. Se lasa sa se usuce si inainte de servire se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu ciocolata alba.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci