Smintina si o lingura de zahar se face frisca si se da la rece. Gelatina se inmoaie cu putin lapte caldut. 450g zahar, 8 oua, 1/2 l lapte se bat cu te
Smintina si o lingura de zahar se face frisca si se da la rece. Gelatina se inmoaie cu putin lapte caldut. 450g zahar, 8 oua, 1/2 l lapte se bat cu telul si se asaza pe aragaz la foc mic, amestecind tot timpul, sa nu se lipeasca de oala. Dupa ce s-a ingrosat compozitia, se da de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu gelatina, dupa care se pune frisca si vanilia. Se scurge compotul de ananas, iar fructele se pun in compozitie. Se asaza in oala o folie de plastic. Pe folie se asaza in forma de flori felii de portocala, peste felii se toarna jumatate din compozitie dupa care se asaza felii de banane, se toarna si restul de compozitie si se da la frigider pina ce sarlota s-a intarit. Cind s-a intarit, se rastoarna pe platou pentru a arata ca un tort.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii