Tort Sarlota de Fructe

Smintina si o lingura de zahar se face frisca si se da la rece. Gelatina se inmoaie cu putin lapte caldut. 450g zahar, 8 oua, 1/2 l lapte se bat cu te

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1/2 l lapte
  • 500 gr. smintina
  • 500 gr. zahar
  • 35 gr. gelatina
  • 2 banane
  • 3 portocale
  • o cutie compot ananas
  • vanilie

Mod de preparare

Smintina si o lingura de zahar se face frisca si se da la rece. Gelatina se inmoaie cu putin lapte caldut. 450g zahar, 8 oua, 1/2 l lapte se bat cu telul si se asaza pe aragaz la foc mic, amestecind tot timpul, sa nu se lipeasca de oala. Dupa ce s-a ingrosat compozitia, se da de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu gelatina, dupa care se pune frisca si vanilia. Se scurge compotul de ananas, iar fructele se pun in compozitie. Se asaza in oala o folie de plastic. Pe folie se asaza in forma de flori felii de portocala, peste felii se toarna jumatate din compozitie dupa care se asaza felii de banane, se toarna si restul de compozitie si se da la frigider pina ce sarlota s-a intarit. Cind s-a intarit, se rastoarna pe platou pentru a arata ca un tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci