Tort Simona

Blat: Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare. Am pus coaja de lamaie. Faina am amestecat-o cu praful

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Simona

Ingrediente

  • Blatul: 100g unt
  • 100g zahar
  • 2oua
  • 250g faina
  • 1pachetel praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200m lapte
  • 50g fructe confiate
  • 60ml crema de lamaie
  • Crema de ciocolata alba cu fistic: 100g ciocolata alba
  • 100ml frisca lichida
  • 3 linguri lapte
  • fistic maruntit
  • Rulouri: 50g unt
  • 40g zahar pudra
  • 50g albus
  • 50g faina
  • esenta vanilie
  • Mousse de ciocolata cu lapte: 150g ciocolata cu lapte
  • 3galbenusuri
  • 1 albus
  • 150g zahar
  • 200g frisca lichida
  • esenta vanilie
  • 10g gelatina

Mod de preparare

Blat:

Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale, cate unul si am amestecat bine dupa fiecare. Am pus coaja de lamaie. Faina am amestecat-o cu praful de copt si cu varful de sare si-am adaugat putin cate putin pana am incorporat-o toata.

Am adaugat laptele, fructele confiate si-am pus compozitia in tava mare a aragazului cu lingura. Am nivelat, iar deasupra am pus crema de lamaie, iarasi am nivelat si-am bagat la cuptor la 175°C pana la proba scobitorii.

Am lasat blatul la racit si intre timp am pregatit crema de ciocolata alba cu fistic:

Frisca lichida am amestecat-o cu laptele si am pus-o pe foc. Cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat ciocolata bucatele. Am adaugat fisticul si la sfarsit 5g gelatina si-am lasat deoparte.

Apoi am facut niste rulouri:

Am mixat untul cu zaharul. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat cate putin in compozitie. Am adaugat toata faina odata. Apoi esenta de vanilie.

Pe o hartie de copt am desenat mai multe discuri cu diametrul de 10cm. Am pus compozitia si-am format tot atatea discuri.

Si le-am lasat la 180°C pt 8 minute.

Scoase din cuptor, cat sunt inca calde le-am rasucit pe niste conuri de tabla si le-am lasat la racit.

Cand s-au racit le-am umplut cu crema de ciocolata alba si fistic.

Am facut un mousse de ciocolata cu lapte.

Gelatina am pus-o la inmuiat. Ouale le-am amestescat cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile cu cealalta jumatate.

Am amestecat cele doua compozitii si apoi am adaugat frisca batuta. Gelatina am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei.

Iar la sfarsit ciocolata topita.

Toate acestea odata facuta am inceput la asamblarea tortului.

Am capitonat fundul si peretii formei de tort imbracata in folie transparenta cu blatul cu lamaie, apoi am pus rulouri umplute pe toata suprafata.

Deasupra am turnat mousse-ul de ciocolata. Am pus capac acelasi blat de tort si-am pus la frigider peste noapte.

A doua zi l-am scos din forma si l-am ornat.


Reteta Tort Simona a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Cledne
1
Mancaruri cu cartofi

Cledne

Se fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...

Cledne
Inghetata lapte de pasare
2
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
3
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
4
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
5
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii