Tort Snowman

Un tort super delicios cu blat de vanilie si de cacao, crema de iaurt cu fructe si crema de ciocolata alba cu mascarpone...imbracat in pasta de zahar si cu decoruri magice!!!

Portii
15
Timp pregatire
480 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Snowman

Ingrediente

  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • Pentru blatul de vanilie:
  • 200 g faina
  • esenta de vanilie
  • Pentru blatul de cacao:
  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 170 g faina
  • 3 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 30 g cacao
  • fulgi de ciocolata
  • sare
  • Pentru crema de iaurt de fructe si frisca:
  • 450 gr iaurt cu aroma de capsuni
  • 350 ml fsmantana pentru frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 75 g zahar pudra
  • Pentru crema de mascarpone si ciocolata alba:
  • 200 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • ciocolata alba Primola
  • zeama de lamaie
  • Pentru insiropat:
  • sirop de zmeura
  • Pentru decor:
  • unt 82%grasime
  • zahar pudra
  • pasta de zahar
  • decupatoare

Mod de preparare

Pregatirea blaturilor:

Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul.

Se adauga uleiul si esenta, iar apoi se incorporeaza si faina, amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon cu miscari circulare de jos in sus.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincins la 160 grade C, pentru 40 minute.

Blatul de cacao se prepara respectand aceiasi pasi de la blatul de vanilie, doar ca faina se amesteca cu cacaua si se amesteca cu compozitia.

Pregatirea cremei de iaurt cu frisca:

Hidratam gelatina cu apa calduta, iar frisca o batem spuma. Gelatina se topeste pe baie de aburi, dupa care se toarna peste frisca ce a fost batuta, iaurtul de fructe si zahar pudra. Se amesteca bine crema.

Pregatirea cremei de mascarpone cu ciocolata alba:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si ciocolata alba topita, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor. Se adauga zeama de lamaie dupa gust.

Asamblarea tortului:

Blaturile pufoase racite se taie in doua, obtinand cate 2 blaturi de vanilie/cacao. Pe un platou de tort se asaza un blat de vanilie insiropat cu sirop de zmeura-crema de iaurt, apoi un blat de cacao insiropat-crema de mascarpone. Operatia se repeta pana la finalizarea blaturilor si cremelor.

Invelit in folie de aluminiu (inel reglabil), tortul se introduce la frigider pentru 5-6 ore.

Dupa ce a stat la rece, se scoate si se imbraca in crema de unt (unt mixat cu zahar pudra), dupa care se introduce iar la frigider pentru a se intari.

Cand untul este bine intarit, iar tortul este bine finisat, se imbraca in pasta de zahar si se decoreaza dupa preferinta.

1. Pentru a se taia bine blaturile se lasa 24 ore la racit.

2. Tortul se monteaza cu ajutorul unui inel reglabil de tort, insa in lipsa lui, putem folosi si folie de aluminiu care se infasoara in juru lui.

3. La finisarea tortului cu unt se foloseste doar unt foarte gras de 82% grasime.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta quatro formaggi

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Zacusca de ghebe

Zacusca de ghebe

Ambele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...

Zacusca de ghebe
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)

Pui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...

Pui cu rosii si usturoi (ostropel)
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu coasta afumata
1
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rotite din vinete umplute
2
Aperitive cu carne

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Prajitura zi si noapte de post
3
Dulciuri

Prajitura zi si noapte de post

Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...

Prajitura zi si noapte de post
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gulas unguresc cu carne de porc
5
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Parteneri
Salata de ciuperci
Bucataras.RO

Salata de ciuperci

Salata de ciuperci, asa cum o fac eu!

Salata de ciuperci
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
ReteteCulinare.RO

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia