Se face blatul obisnuit, se bate spuma , se pune zaharul, galbenusele, nuca, faina si se coace intr-o tava tapetata. Crema se face astfel: Se fierb pe
Se face blatul obisnuit, se bate spuma , se pune zaharul, galbenusele, nuca, faina si se coace intr-o tava tapetata. Crema se face astfel: Se fierb pe abur cele 6 oua intregi cu 300 g zahar si vanilia. Se da la rece si se amesteca cu untul frecat spuma in prealabil. Se imparte crema in doua parti, darn u egale. Partea mai putina se amesteca cu 1 ciocolata topita sau 2-3 linguri cacao. In cealalta parte de crema se pune grilaj, adica se caramalizeaza 100g zahar si se adauga nucile prajite si taiate. Se amesteca cu zaharul si se rastoarna pe un platou umed sau uns cu ulei. Se da apoi prin masina de nuci, amestecind-o cu crema galbena, dar nu toata. Din crema care e mai multa se orneaza tortul, peste care se pune restul de nuca. Modul de asezare este astfel: foaie tort – crema galbena – foaie tort – crema neagra – foaie tort – crema galbena – foaie tort – rest crema galbena + nuca caramelizata ramasa.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii