Se prepara o crema de zahar ars din: 4 oua amestecate cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahar, se topesc intr-o cratita 5 linguri de zahar, dupa care se
Se prepara o crema de zahar ars din: 4 oua amestecate cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahar, se topesc intr-o cratita 5 linguri de zahar, dupa care se tapeteaza peretii vasului cu zaharul topit. Se varsa amestecul cremei in cratita tapetata cu zaharul ars si se pune cratita in alta cratita cu apa rece; amindoua se pun in cuptorul incins si se lasa pina se rumeneste crema. Din celelalte 4 oua , 4 linguri de zahar si patru linguri de faina se prepara un aluat de pandispan: se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma se amestaca pe rind zaharul batind in continuare, se pun galbenusurile pe rind. La sfirsit, dupa ce s-a topit zaharul se adauga 4 linguri de faina proaspat cernute, se amesteca usor cu o paleta de jos in sus pina la totala incorporare. Se curata merele de simburi si coaja, se taie felii si se aranjeaza peste crema de zahar ars. Aluatul de pandispan se rastoarna peste stratul de mere si se coace in continuare in cuptor. Dupa ce s-a rumenit, se stinge cuptorul si se lasa acolo sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii