Se prepara o crema de zahar ars din: 4 oua amestecate cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahar, se topesc intr-o cratita 5 linguri de zahar, dupa care se
Se prepara o crema de zahar ars din: 4 oua amestecate cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahar, se topesc intr-o cratita 5 linguri de zahar, dupa care se tapeteaza peretii vasului cu zaharul topit. Se varsa amestecul cremei in cratita tapetata cu zaharul ars si se pune cratita in alta cratita cu apa rece; amindoua se pun in cuptorul incins si se lasa pina se rumeneste crema. Din celelalte 4 oua , 4 linguri de zahar si patru linguri de faina se prepara un aluat de pandispan: se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma se amestaca pe rind zaharul batind in continuare, se pun galbenusurile pe rind. La sfirsit, dupa ce s-a topit zaharul se adauga 4 linguri de faina proaspat cernute, se amesteca usor cu o paleta de jos in sus pina la totala incorporare. Se curata merele de simburi si coaja, se taie felii si se aranjeaza peste crema de zahar ars. Aluatul de pandispan se rastoarna peste stratul de mere si se coace in continuare in cuptor. Dupa ce s-a rumenit, se stinge cuptorul si se lasa acolo sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaCiorba de perisoare delicioasa este o reteta de ciorba clasica, cu multe legume si orez. Este o reteta de ciorba cu perisoare...
Ciorba de perisoare delicioasaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPentru ca este vara, am folosit vinete albe, care mi-e imi par mai dulci si mai frumoase, si de asemenea am gasit in piata...
Musaca in stil grecescDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii