Tort steluta cu crema de visine si ciocolata

Tort steluta cu crema de visine si ciocolata este o reteta de tort ce indeplineste toate conditiile ca sa se afle pe masa ta de Craciun. In primul rand este un tort delicios, are forma de stea, iar combinatia intre visine si ciocolata este nemaipomenita.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie
Tort steluta cu crema de visine si ciocolata

Ingrediente

  • Blat de tort:
  • 7 oua
  • 14 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 1 /2 lingurita praf de copt
  • 10 linguri faina.
  • Crema de visine:
  • 1kg visine congelate
  • 1 cana zahar
  • 10 g praf de gelatina
  • esenta de vanilie.
  • Crema de ciocolata:
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingurita praf de gelatina
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 4-5 linguri zahar
  • zeama de lamaie.
  • Decor:
  • frisca
  • stelute din ciocolata
  • stelute din gelatina rosie.

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se toarna in forma unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace timp de 20-25 minute, in cuptorul bine incins inainte. Se scoate din forma, se lasa sa se raceasca si se taie in trei foi de tort pe orizontala.
Crema de visine:
Visinele se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si 2-3 linguri cu apa. Se pun pe foc si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Se paseaza apoi, cu blenderul pana se obtine un piure uniform. Se adauga esenta si gelatina, inmuiata in prealabil in 2 linguri cu apa si dizolvata pe baie de aburi.
Crema de ciocolata:
Se pune frisca intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere. Se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana la dizolvarea completa. Se adauga gelatina inmuiata in prealabil in 2 lingurite cu apa si dizolvata pe baie de aburi. Se da amestecul la rece pentru cel putin 3 ore. Se mixeaza apoi, pana cand isi dubleaza volumul.
Siropul:
Se dizolva zaharul in apa fierbinte, se adauga zeama de lamaie si esenta.
Asamblarea:
Blatul insiropat se umple cu mai intai cu jumatate din crema de visine, apoi cu crema de ciocolata, iar deasupra se toarna crema de visine ramasa. Marginile se imbraca in crema de ciocolata. Se decoreaza cu aveline din frisca, stelute din ciocolata si stelute din gelatina rosie.


Tortul stelua cu crema de visine si cioolata se serveste dupa ce a stat cateva ore la rece. Este numai bun pentru Craciun.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci