Tiramisu reţetă cu blat

Tiramisu reţetă cu blat Blatul: Se lasa cuptorul sa se incalzeasca pina la 175 grade C. Se bat ouale si zaharul (la mixer). Se amesteca faina, faina de cartofi, cafeaua pulbe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 4 oua
  • 1 dl zahar
  • 1 dl faina
  • 1 dl faina (fulgi)de cartofi
  • 1 lingurita cafea pulbere (Ness
  • 1 lingurita praf de copt. Umplutura: 2 oua
  • 1
  • 5 dl zahar
  • 500 gr. brinza mascarpone
  • 1 dl cafea rece
  • 1 dl lichior de cafea. Decor: 2 linguri cacao

Mod de preparare

Blatul: Se lasa cuptorul sa se incalzeasca pina la 175 grade C. Se bat ouale si zaharul (la mixer). Se amesteca faina, faina de cartofi, cafeaua pulbere si praful de copt. Se pune amestecul in compozitia cu oua si zahar. Se amesteca. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu grasime si tapetata cu faina, cu margine care se detaseaza, cam 24 cm in diametru. Se coace prajitura in partea de jos a cuptorului cam 30 min. Se lasa prajitura sa se raceasca putin inainte de a se scoate din forma. Se lasa sa se raceasca. Se taie prajitura in trei blaturi. Umplutura: Se separa galbenusurile de albusuri. Se amesteca galbenusurile si zaharul bine. Se pune si brinza mascarpone. Se bat albusurile tare si se amesteca usor cu crema de brinza. Se amesteca cafeaua si lichiorul. Se pune inapoi un blat in forma. Se stropeste 1/3 din amestecul cu cafea. Se intinde 1/3 din crema. Se pune un alt blat, se stropeste cu cafea, se pune 1/3 din crema, se pune al treilea blat, cafea, crema. Se lasa tortul sa stea la rece cam 1 ora. Se desface apoi forma. Se presara cu cacao.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Tort cu nuci si mere caramelizate
1
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
2
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Afla prin intermediul acestei retete ce bait trebuie sa pregatesti pentru fiecare tip de carne de vanat si cat trebuie sa...

Bait pentru carne de vanat
Biscuiti prajiti
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti prajiti

Desertul copilariei!

Biscuiti prajiti
Parteneri
Ciorba de bibilica
Bucataras.RO

Ciorba de bibilica

Bibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la...

Ciorba de bibilica
Cartofi la cuptor
Gustos.RO

Cartofi la cuptor

Reteta de cartofi la cuptor. Cartofi la cuptor cu ulei de masline, sare, piper, condimente si ierburi aromatice. Reteta...

Cartofi la cuptor
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran