Tiramisu reţetă cu frisca

Tiramisu reţetă cu frisca Pregatim o tava de 17 X 24 cm, cu peretii inalti. Intai vom pregati stratul inferior de piscot. Pentru aceasta, se toarna intr-un vas cafeaua preparat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tiramisu reţetă cu frisca

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 60-70 piscoturi
  • 600 ml cafea
  • rom brun dupa gust
  • zahar pudra dupa gust
  • Pentru crema:
  • 500 g mascarpone
  • 750 ml smantana dulce bine racita
  • 500 g zahar
  • 6 oua intregi
  • 20 g gelatina (foaie)
  • Pentru ornare:
  • pudra de cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă cu frisca

Pregatim o tava de 17 X 24 cm, cu peretii inalti. Intai vom pregati stratul inferior de piscot. Pentru aceasta, se toarna intr-un vas cafeaua preparata in prealabil, se adauga rom dupa gust, dar nu prea mult, apoi zahar pudra dupa care se amesteca bine.

Inmuiem o parte a piscoturilor in acest amestec – timp de 2-3 secunde – apoi le asezam strans unele langa celelalte la baza tavii. Cafeaua si piscoturile ramase le punem deoparte pentru mai tarziu.

Punem apa la fiert intr-un vas, la foc mediu. intr-un alt vas, amestecam ouale cu zaharul cristal, iar cand apa da in clocot, asezam deasupra vasul cu amestecul de oua. Amestecand des, compozitia se incalzeste pana ce capata o temperatura ridicate.

In timp ce amestecul de oua se incalzeste pe aburi, batem o spuma tare din smantana racita, apoi o punem iar in frigider. Foaia de gelatina se pune la inmuiat in apa calduta. Se scoate intr-un vas mic mascarpone, se amesteca bine si se pune deoparte.

Intre timp, amestecul de oua s-a incalzit. Il luam de pe foc si il mixam la viteza maxima, pana se raceste si devine spumos.

Mixati pana la racire, altfel crema va curge!

Daca ouale s-au racit, incepem prepararea cremei. Scoatem frisca din frigider si cu miscari fine, o amestecam cu mascarpone. In final adaugam crema spumoasa de oua si cu miscari fine o amestecam si pe aceasta.

Gelatina inmuiata o introducem intr-un vas, si la cea mai mica temperatura posibila o topim, amestecand continuu – timp de aproximativ 10-20 secunde.

Acum, se adauga foarte incet gelatina la crema, amestecand permanent. Gelatina trebuie bine omogenizata cu crema! Cu asta, s-a si preparat umplutura.

Jumatate din crema se toarna pe piscoturile din tava, se uniformizeaza, apoi restul piscoturilor bine inmuiate in amestecul de cafea se asaza uniform pe crema.

Daca am terminat, punem si restul cremei deasupra, o uniformizam, apoi punem preparatul in frigider.


Dupa racire, sepresara cu pudra de cacao.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa