Tiramisu reţetă cu frisca

Tiramisu reţetă cu frisca Pregatim o tava de 17 X 24 cm, cu peretii inalti. Intai vom pregati stratul inferior de piscot. Pentru aceasta, se toarna intr-un vas cafeaua preparat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tiramisu reţetă cu frisca

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 60-70 piscoturi
  • 600 ml cafea
  • rom brun dupa gust
  • zahar pudra dupa gust
  • Pentru crema:
  • 500 g mascarpone
  • 750 ml smantana dulce bine racita
  • 500 g zahar
  • 6 oua intregi
  • 20 g gelatina (foaie)
  • Pentru ornare:
  • pudra de cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă cu frisca

Pregatim o tava de 17 X 24 cm, cu peretii inalti. Intai vom pregati stratul inferior de piscot. Pentru aceasta, se toarna intr-un vas cafeaua preparata in prealabil, se adauga rom dupa gust, dar nu prea mult, apoi zahar pudra dupa care se amesteca bine.

Inmuiem o parte a piscoturilor in acest amestec – timp de 2-3 secunde – apoi le asezam strans unele langa celelalte la baza tavii. Cafeaua si piscoturile ramase le punem deoparte pentru mai tarziu.

Punem apa la fiert intr-un vas, la foc mediu. intr-un alt vas, amestecam ouale cu zaharul cristal, iar cand apa da in clocot, asezam deasupra vasul cu amestecul de oua. Amestecand des, compozitia se incalzeste pana ce capata o temperatura ridicate.

In timp ce amestecul de oua se incalzeste pe aburi, batem o spuma tare din smantana racita, apoi o punem iar in frigider. Foaia de gelatina se pune la inmuiat in apa calduta. Se scoate intr-un vas mic mascarpone, se amesteca bine si se pune deoparte.

Intre timp, amestecul de oua s-a incalzit. Il luam de pe foc si il mixam la viteza maxima, pana se raceste si devine spumos.

Mixati pana la racire, altfel crema va curge!

Daca ouale s-au racit, incepem prepararea cremei. Scoatem frisca din frigider si cu miscari fine, o amestecam cu mascarpone. In final adaugam crema spumoasa de oua si cu miscari fine o amestecam si pe aceasta.

Gelatina inmuiata o introducem intr-un vas, si la cea mai mica temperatura posibila o topim, amestecand continuu – timp de aproximativ 10-20 secunde.

Acum, se adauga foarte incet gelatina la crema, amestecand permanent. Gelatina trebuie bine omogenizata cu crema! Cu asta, s-a si preparat umplutura.

Jumatate din crema se toarna pe piscoturile din tava, se uniformizeaza, apoi restul piscoturilor bine inmuiate in amestecul de cafea se asaza uniform pe crema.

Daca am terminat, punem si restul cremei deasupra, o uniformizam, apoi punem preparatul in frigider.


Dupa racire, sepresara cu pudra de cacao.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tort duo de ciocolată
Bucataras.RO

Tort duo de ciocolată

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...

Tort duo de ciocolată
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise