Tort tutti frutti

Tortul Tutti Frutti este o reteta de tort absolut minunata, un tort delicios cu multe fructe, dar si unul foarte aratos ce se preteaza la orice ocazie festiva sau de sarbatori.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort tutti frutti

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • esenta vanilie
  • coaja de portocala
  • 1/2 lingurita amidon
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  •  
  • Pentru decor:
  • banane
  • kiwi
  • mandarine
  • capsuni sau visine din compot
  • gelatina transparenta si frisca
  •  
  • Crema:
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • zahar vanilat
  • piersici si alte fructe din compot
  •  
  • Sirop: din zeama de la compot coaja de lamaie

Mod de preparare

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile spuma cu putina sare, lamaie si amdidon). Se adauga treptat faina si esentele. Se coace intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit se taie in doua foi se insiropeaza prima foaie (pe care am asezat-o in tava in care am copt blatul) cu zeama din compot, se adauga crema astfel obtinuta:

ouale si zaharul se pun la fiert intr-un vas, dupa ce au dat in cateva clocote se lasa sa se racoreasca si se adauga gelatina transparenta pe care in prealabil am pus-o la inmuiat in apa rece (100ml ) si se amesteca energic. Compozitia se amesteca cu frisca batuta (un sfert din frisca se opreste pentru ornat ca este suficient si restul de frisca se foloseste la crema) si bucatile de fructe din compot si se toarna peste foaia insiropata.

Asezam si a doua foaie o insiropam si tinem la rece cateva ore pana ce se incheaga bine. Rasturnam cu atentie tortul obtinut si ornam cu frisca si fructele taiate feliute mai subtiri si turnam niste gelatina transparenta care a fost inmuiata in apa dupa instructiuni.


Se mai orneaza cu frisca sau se lasa simplu, doar decorat cu fructe si pe margini, dupa care tortul tutti frutti se taie felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Tort de portocale cu crema
3
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura Regina Maria
4
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Dulceata din sfecla rosie si ananas
Bucataras.RO

Dulceata din sfecla rosie si ananas

  O dulceață minunată din sfeclă roșie, preparată unde în decembrie, ce am descoperit-o acum vreo 2...

Dulceata din sfecla rosie si ananas
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori