Acest tort usor cu branza este un desert foarte delicios si poate fi servit la orice eveniment. Intai se freaca margarina tinuta la cald, cu 100 de grame de zahar.
Acest tort usor cu branza este un desert foarte delicios si poate fi servit la orice eveniment.
Intai se freaca margarina tinuta la cald, cu 100 de grame de zahar, se adauga treptat cate un galbenus apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute bine cu putina sare, prin rasturnare, ca sa nu cada blatul. Se unge o forma cu margarina, se toarna aluatul si se da la copt 30-40 de minute in cuptorul preincalzit. Nu se deschide usa cuptorului in primele 15 minute pentru a nu se lasa blatul! Se da la racit si apoi se taie in doua (a doua zi de preferinta).
Se pregateste crema pentru tort: se bate frisca lichida si se da la rece.
Se topeste gelatina in lapte conform instructiunilor de pe plic. Fara a se depasi 60-70 de grade!
Se freaca branza de vaci cu restul de zahar, coaja de lamaie, zaharul vanilat gelatina topita si calduta inca si jumatate din cantitatea de frisca si se pune repede crema intre blaturi. Se decoreaza blatul cu frisca ramasa, se presara cacao si ciocolata alba taiata fin.
Tortul usor cu branza se serveste dupa ce a fost tinut la frigider 2-3 ore
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUAPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii