Torturi

Reteta Tort Vasile

portii reteta 15 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h:55m 
gatire reteta 35m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 04-01-2018
Adaugă în cartea de bucate
Pentru onomastica tatalui meu am pregătit un tort cu nucă, cremă de unt şi cremă de ciocolată, struguri, fistic şi alune de pădure glazurate.

ingrediente

15 portii

   3 linguri zahăr
pentru blat avem nevoie de:
   5 ouă + 1 albuş
   un vârf linguriţă sare
   4 linguri zahăr
   2 linguri făină
   7 linguri nucă măcinată
   un plic praf de copt
pentru sirop avem nevoie de:
   500 ml apă
   Esenţă de rom după gust
pentru crema de unt:
   200 g unt
   3 linguri zahăr
   1 lingură cacao neagră
   1 plic zahăr vanilat Bourbon
   1 linguriţă cafea măcinată
pentru crema de ciocolată:
   300 ml frişcă lichidă
   150 g ciocolată albă
Pentru decorat:
   alune de pădure
   fistic
   struguri
   Zahăr colorat (albastru)

mod de preparare

Blatul:
Se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Se toarnă într-o cratiţă rotundă, pregătită cu foaie de copt şi se coace aprox 35 de minute, la foc mic. Se lasă la răcit.

Siropul:
Se prepară siropul cu apa şi zahărul, se lasă să fiarbă cam 5 minute. Se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom după gust, şi se lasă la răcit.

Se taie blatul de tort în trei foi şi se însiropează.

Crema de unt:
Se amestecă bine cu mixerul untul cu zahărul, cacaoa, zahărul vanilat Bourbon şi cafeaua.

Alunele glazurate:
Alunele de pădure se rumenesc într-o crăticioară, fără ulei, doar cu puţină sare. Se lasă la răcit şi se decojesc.
Se topeşte ciocolata albă într-un ibric, pe baie de abur, se lasă un pic la răcit. Se dau alunele prin ciocolată, se lasă la uscat pe o bucată de foaie de aluminiu. Se presară pe ele zahăr colorat.

Crema de ciocolată albă:
Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Se adaugă peste ea ciocolata topită mai devreme şi se amestecă uşor cu o spatulă, (nu cu mixerul pentru că se va întări prea tare).

Asamblare şi Decor:
Se întinde crema de unt peste prima foaie de tort, se adaugă foaia de mijloc, apoi o treime din cremă de ciocolată albă, struguri albi curăţaţi se pieliţe şi seminţe şi apoi capacul tortului. Se îmbracă în crema rămasă. Se decorează cu alunele glazurate, struguri şi fistic mărunţit. Se presară zahăr colorat.
Se dă la rece până la servire.

Porţii: 15
Timp total: aprox 3h 30min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/tort-vasile.html
Incearca si Tort cu crema de ciocolata neagra si alba si afine
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Vasile" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 42 %
239.99 lei
139.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.