Tortul Victoria cu gem este dulcele fin si pufos, in care fructele sau gemul se imbina perfect cu frisca, rezultatul fiind unul delicios. Incerca reteta incredibil de usoara si nu vei regreta.
1. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade celsius. Unge si tapeteaza cu faina o tava de tort cu diametrul de 20cm. Pune untul, zaharul si extractul de vanilie intr-un bol si mixeaza pana cand obtii un amestec pufos si zaharul aproape s-a dizolvat. Adauga cate un ou pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si amesteca pana la omogenizare.
2. Imparte aluatul in doua si coace doua blaturi de tort pentru 20 de minute. Blatul tortului trebuie sa stea la cuptor pana cand este auriu in exterior si daca il apesi in mijloc revine la forma initiala. Lasa-l sa se odihneasca 5 minute in tava dupa care transfera-l pe un gratar si lasa-l sa se raceasca de tot.
3. Unge un blat de tort cu gem, adauga apoi frisca lichida batuta, si aseaza cel de-al doilea blat, ca pentru un sandwich dulce. Pudreaza cu zahar.
Tortul Victoria cu gem se serveste feliat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii