Tort Xenia

Tortul Xenia se serveste decorat cu ciocolata rasa. Aveti nevoie de oua, cacao, nuci si putina frisca.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g zahar
  • 200 ml de apa
  • 12 oua
  • 100 g cacao
  • 400 g nuci
  • putina frisca

Mod de preparare

Pentru tortul Xenia, se fierbe un sirop facut din zahar si apa, se lasa sa clocoteasca bine. Dupa ce se raceste adaugam galbenusurile, cacao, 200 g de nuci taiate, 200 g de nuci macinate si albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu faina timp de o ora, iar dupa ce s-a racit se imbraca totul in frisca.


Tortul Xenia se serveste decorat cu ciocolata rasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci