Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat impreuna cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile. Se pune si faina si se amesteca bine pana
Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat impreuna cu zaharul.
Se adauga treptat galbenusurile.
Se pune si faina si se amesteca bine pana s-a omogenizat toata compozitia.
Pentru blat se foloseste o tava mai ingusta decat cea obisnuita de cuptor
Se pune hartie de copt, se toarna compozitia pentru blat si se da la cuptor, la 150 grade C, pentru cca 20 minute.
Crema: se pune gelatina la umflat in putina apa rece;
Se pune intr-un castron mare 500 ml lapte rece, se toarna compozitia plicurilor de crema peste lapte, se pune si esenta de vanilie si se amesteca bine pana se intareste.
Se dizolva gelatina la bain-marie si se amesteca apoi cu crema obtinuta anterior. Se foloseste gelatina pentru ca tortul n-a avut decat un strat de blat (cel inferior).
Se scoate blatul din tava si se rastoarna pe o tava imbracata in folie de aluminiu
Se da forma si se imbracat cu un strat gros de crema
Se orneaza cu frisca, bilute argintii si fulgi de ciocolata.
Pofta buna!
Reteta Tortul meu a fost propusa de droopina
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii