Tortul meu

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat impreuna cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile. Se pune si faina si se amesteca bine pana

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tortul meu

Ingrediente

  • Blat:6 oua
  • 90 gr faina
  • 120 gr zahar
  • 15 ml esenta rom
  • Crema: 2 plicuri de crema Dr. Oetker pentru prajituri
  • 500 ml lapte rece
  • 5 ml esenta vanilie
  • 1 plic gelatina
  • Ornare:1 plic frisca
  • bilute argintii
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat impreuna cu zaharul.

Se adauga treptat galbenusurile.

Se pune si faina si se amesteca bine pana s-a omogenizat toata compozitia.

Pentru blat se foloseste o tava mai ingusta decat cea obisnuita de cuptor

Se pune hartie de copt, se toarna compozitia pentru blat si se da la cuptor, la 150 grade C, pentru cca 20 minute.

Crema: se pune gelatina la umflat in putina apa rece;

Se pune intr-un castron mare 500 ml lapte rece, se toarna compozitia plicurilor de crema peste lapte, se pune si esenta de vanilie si se amesteca bine pana se intareste.

Se dizolva gelatina la bain-marie si se amesteca apoi cu crema obtinuta anterior. Se foloseste gelatina pentru ca tortul n-a avut decat un strat de blat (cel inferior).

Se scoate blatul din tava si se rastoarna pe o tava imbracata in folie de aluminiu

Se da forma si se imbracat cu un strat gros de crema

Se orneaza cu frisca, bilute argintii si fulgi de ciocolata.


Pofta buna!

Reteta Tortul meu a fost propusa de droopina

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc