Tortul meu

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat impreuna cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile. Se pune si faina si se amesteca bine pana

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tortul meu

Ingrediente

  • Blat:6 oua
  • 90 gr faina
  • 120 gr zahar
  • 15 ml esenta rom
  • Crema: 2 plicuri de crema Dr. Oetker pentru prajituri
  • 500 ml lapte rece
  • 5 ml esenta vanilie
  • 1 plic gelatina
  • Ornare:1 plic frisca
  • bilute argintii
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat impreuna cu zaharul.

Se adauga treptat galbenusurile.

Se pune si faina si se amesteca bine pana s-a omogenizat toata compozitia.

Pentru blat se foloseste o tava mai ingusta decat cea obisnuita de cuptor

Se pune hartie de copt, se toarna compozitia pentru blat si se da la cuptor, la 150 grade C, pentru cca 20 minute.

Crema: se pune gelatina la umflat in putina apa rece;

Se pune intr-un castron mare 500 ml lapte rece, se toarna compozitia plicurilor de crema peste lapte, se pune si esenta de vanilie si se amesteca bine pana se intareste.

Se dizolva gelatina la bain-marie si se amesteca apoi cu crema obtinuta anterior. Se foloseste gelatina pentru ca tortul n-a avut decat un strat de blat (cel inferior).

Se scoate blatul din tava si se rastoarna pe o tava imbracata in folie de aluminiu

Se da forma si se imbracat cu un strat gros de crema

Se orneaza cu frisca, bilute argintii si fulgi de ciocolata.


Pofta buna!

Reteta Tortul meu a fost propusa de droopina

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa