Se framanta un aluat din faina, zahar, un praf de sare, albus si unt. Se infasoara in folie si se da 30 min la rece. Se tapeteaza cu hartie fundul une
Se framanta un aluat din faina, zahar, un praf de sare, albus si unt. Se infasoara in folie si se da 30 min la rece. Se tapeteaza cu hartie fundul unei forme de tort se aseaza aluatul si se coace 15 min. Se scoate din forma si se lasa sa se racesca. Se desfac feliile portocalelor si ale grapefruit-urilor. Gelatina se moaie in apa rece. Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra, mascarpone si 2 linguri de campari. Se incalzesc 350 ml nectar de grapefruit. Se dizolva inauntru gelatina si se toarna in fir subtire in crema de mascarpone. Se da la rece 15 min. Se bate frisca. Se pun 5 linguri deoparte, restul se amesteca cu crema. Blatul cumparat se taie pe 2 nivele. Se unge cu gem incalzit blatul preparat. Se pune o parte din blatul cumparat, 1/2 din citrice, crema, cealalta jumatate de blat. Se pun deasupra citricele ramase si se da la rece 3 ore. Se prepara glazura cu 3 linguri de campari si restul de nectar si se toarna peste fructe. Se decoreaza pe margine cu frisca oprita si migdalele sfaramate.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii