Torturi

Reteta Tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 1h 
mirela0911 postat de
Postat pe: 10-07-2018
Adaugă în cartea de bucate
Un desert de vara delicios si pafumat!
Retete dietetice

ingrediente

8 portii

Pt blat:
   4 oua
   4 lg zahar
   un praf de sare
   4 lg ulei
   4 lg faina
   1/2 plic praf de copt
Pt crema:
   3 lg amidon
   80 g zahar
   20 g zahar vanilat
   500 ml lapte
   100 g ciocolata alba
   300 g capsuni fara codite
   2 lg zahar
   zeama de la jumatate de lamaie
   200 ml smantana pt frisca
   1 lg zahar pudra vanilat
   6 buc capsuni de aceeasi dimensiune

mod de preparare

Blatul: se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare si zaharul, adaugat pe rand pana devine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se toarna in doua reprize peste spuma. Se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna compozitia in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pt cca 12-15 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, se indeparteaza hartia de copt si se taie in 3 fasii egale, pe verticala.

Crema: Mai intai se spala cele 300 g capsuni, apoi se taie in bucatele mici. Se presara zaharul si zeama de lamaie. Se amesteca usor de 2-3 ori apoi se da la rece pana in momentul in care ne vom folosi de ele.

Intr-un castron de inox se pune amidonul, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se toarna laptele putin cate putin pana se dizolva ingredientele uscate. Se transfera pe foc si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu. La final se adauga ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza crema. Se lasa sa se raceasca bine.

Capsunile se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de sirop. Peste acesta se toarna 100 ml apa si se amesteca, cu acesta se vor insiropa blaturile.

Smantana pt frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine o compozitie ferma. Se iau 2 lg de frisca si se amesteca cu crema bine racita.

Pe un platou se asaza o fasie de blat, se insiropeaza, se unge cu crema, apoi se pune deasupra jumatate din capsuni. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza, se unge cu crema si se pune restul de capsuni. Deasupra se asaza ultimul blat insiropat.

Se imbraca tortul cu restul de crema. Cele 6 buc de capsuni se spala, se usuca apoi se taie in doua. Se asaza pe diagonala cate 3 jumatati iar intre ele se fac moatze cu frisca.

Se da la rece inainte de a se servi. Pofta buna!
Incearca si Salam de biscuiţi reţetă - om de zapada
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.