Tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba

Un desert de vara delicios si pafumat! Retete dietetice

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • un praf de sare
  • 4 lg ulei
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pt crema:
  • 3 lg amidon
  • 80 g zahar
  • 20 g zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 300 g capsuni fara codite
  • 2 lg zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 6 buc capsuni de aceeasi dimensiune

Mod de preparare

Blatul: se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare si zaharul, adaugat pe rand pana devine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se toarna in doua reprize peste spuma. Se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna compozitia in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pt cca 12-15 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, se indeparteaza hartia de copt si se taie in 3 fasii egale, pe verticala.

Crema: Mai intai se spala cele 300 g capsuni, apoi se taie in bucatele mici. Se presara zaharul si zeama de lamaie. Se amesteca usor de 2-3 ori apoi se da la rece pana in momentul in care ne vom folosi de ele.

Intr-un castron de inox se pune amidonul, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se toarna laptele putin cate putin pana se dizolva ingredientele uscate. Se transfera pe foc si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu. La final se adauga ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza crema. Se lasa sa se raceasca bine.

Capsunile se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de sirop. Peste acesta se toarna 100 ml apa si se amesteca, cu acesta se vor insiropa blaturile.

Smantana pt frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine o compozitie ferma. Se iau 2 lg de frisca si se amesteca cu crema bine racita.

Pe un platou se asaza o fasie de blat, se insiropeaza, se unge cu crema, apoi se pune deasupra jumatate din capsuni. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza, se unge cu crema si se pune restul de capsuni. Deasupra se asaza ultimul blat insiropat.

Se imbraca tortul cu restul de crema. Cele 6 buc de capsuni se spala, se usuca apoi se taie in doua. Se asaza pe diagonala cate 3 jumatati iar intre ele se fac moatze cu frisca.

Se da la rece inainte de a se servi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tort duo de ciocolată
Bucataras.RO

Tort duo de ciocolată

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...

Tort duo de ciocolată
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise