Un desert de vara delicios si pafumat! Retete dietetice
Blatul: se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare si zaharul, adaugat pe rand pana devine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se toarna in doua reprize peste spuma. Se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna compozitia in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pt cca 12-15 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, se indeparteaza hartia de copt si se taie in 3 fasii egale, pe verticala.
Crema: Mai intai se spala cele 300 g capsuni, apoi se taie in bucatele mici. Se presara zaharul si zeama de lamaie. Se amesteca usor de 2-3 ori apoi se da la rece pana in momentul in care ne vom folosi de ele.
Intr-un castron de inox se pune amidonul, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine, apoi se toarna laptele putin cate putin pana se dizolva ingredientele uscate. Se transfera pe foc si se lasa pana se ingroasa, amestecand continuu. La final se adauga ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza crema. Se lasa sa se raceasca bine.
Capsunile se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de sirop. Peste acesta se toarna 100 ml apa si se amesteca, cu acesta se vor insiropa blaturile.
Smantana pt frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine o compozitie ferma. Se iau 2 lg de frisca si se amesteca cu crema bine racita.
Pe un platou se asaza o fasie de blat, se insiropeaza, se unge cu crema, apoi se pune deasupra jumatate din capsuni. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza, se unge cu crema si se pune restul de capsuni. Deasupra se asaza ultimul blat insiropat.
Se imbraca tortul cu restul de crema. Cele 6 buc de capsuni se spala, se usuca apoi se taie in doua. Se asaza pe diagonala cate 3 jumatati iar intre ele se fac moatze cu frisca.
Se da la rece inainte de a se servi. Pofta buna!
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiFoarte bun a iesit!
Ficatei cu bacon si cartofi la cuptorIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii