Pt blat se amesteca bine toate ingredientele ,se toarna compozitia in forma tapetata cu foaie de copt pana trece testul scobitorii adica nu mai ramane
Pt blat se amesteca bine toate ingredientele ,se toarna compozitia in forma tapetata cu foaie de copt pana trece testul scobitorii adica nu mai ramane nimic pe ea cand se scoate din blat. Apoi blatul se lasa sa se raceasca bine.
Cand blatul sa racit bine se taie in doua eventual in trei.
Prima parte se aseaza pe platoul de tort se insiropeaza cu jumatate din zeama de la compotul de ananas.
Se pune apoi un strat de frisca batuta cam de un deget.
Se aseaza apoi fructele taiate in cuburi mari.stratul de fructe treb sa aiba cam doua degete grosime.se aseaza apoi a doua parte a blatului dar nu cu coaja in sus ci cu miezul in sus astfel incat sa poata absorbi compotul.
Cealalta jumatate de zeama de la compot se torna incat cu o lingura pt a fi absorbita de blat fara sa curga pe langa.
Se orneaza apoi tortul cu frisca ramasa si cu imaginatie
Pofta buna!
Reteta Tortulet de post a fost propusa de dulcineea pe forum culinar.ro
Alte retete de post gasiti aici:
Tort de post,
Prajitura Negresa de post,
Prajitura de post cu crema de portocale
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii