Tortulet de post

Pt blat se amesteca bine toate ingredientele ,se toarna compozitia in forma tapetata cu foaie de copt pana trece testul scobitorii adica nu mai ramane

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tortulet de post

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 linguri gem de capsuni
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat stins
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 compot ananas
  • 2 portocale
  • 2 banane
  • optional pt ornat:
  • ciocolata amaruie
  • flori de zahar

Mod de preparare

Pt blat se amesteca bine toate ingredientele ,se toarna compozitia in forma tapetata cu foaie de copt pana trece testul scobitorii adica nu mai ramane nimic pe ea cand se scoate din blat. Apoi blatul se lasa sa se raceasca bine.

Cand blatul sa racit bine se taie in doua eventual in trei.

Prima parte se aseaza pe platoul de tort se insiropeaza cu jumatate din zeama de la compotul de ananas.

Se pune apoi un strat de frisca batuta cam de un deget.

Se aseaza apoi fructele taiate in cuburi mari.stratul de fructe treb sa aiba cam doua degete grosime.se aseaza apoi a doua parte a blatului dar nu cu coaja in sus ci cu miezul in sus astfel incat sa poata absorbi compotul.

Cealalta jumatate de zeama de la compot se torna incat cu o lingura pt a fi absorbita de blat fara sa curga pe langa.

Se orneaza apoi tortul cu frisca ramasa si cu imaginatie
Pofta buna!

Reteta Tortulet de post a fost propusa de dulcineea pe forum culinar.ro

Alte retete de post gasiti aici:

Tort de post,

Prajitura Negresa de post,

Prajitura de post cu crema de portocale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa