Etapa I: Se incinge cuptorul la 220º C. Se amesteca intr-un castron faina cu malaiul, zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se taie untul
Etapa I: Se incinge cuptorul la 220º C. Se amesteca intr-un castron faina cu malaiul, zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se taie untul fulgi si se adauga. Se framanta aluatul cu mainile reci, pana se obtine o compozitie faramicioasa. Se adauga iaurtul si se amesteca cu o furculita pentru se leaga un aluat moale. Se framanta cateva secunde.
Etapa II: Se presara suprafata de lucru cu faina si se intinde aluatul la o grosime de circa 1,5 cm. Se stanteaza 4 cercuri cu diametrul de 8 cm fiecare. Se asaza cercurile intr-o tava neunsa si se coc 18-20 de minute pana s-au rumenit.
Etapa III: Se spala afinele sub jetul de apa, se aleg si se scurg. Se amesteca cu miere intr-un castron mediu, zdrobind cam un sfert din afine si se pun la rece pana la folosire.
Etapa IV: Se bate frisca si se adauga zaharul. Se taie blaturile de prajiturele pe orizontala. Jumatatile de jos se asaza pe farfurii, se acopera cu jumatate de afine, apoi se asaza jumatatile superioare. Se acopera cu frisca si cu restul de afine si se servesc imediat.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCând vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii