Turta dulce cu zahar invertit

Turta dulce cu zahar invertit este o reteta delicioasa pentru sarbatori, dar si pentru alte perioade ale anului.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Turta dulce cu zahar invertit

Ingrediente

  • 250g faina
  • 100g unt
  • 160g zahar invertit
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper negru proaspat macinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1/4 lingurita nucsoara

Mod de preparare

Asa cum am spus in articolul despre zahar invertit, urmeaza o perioada de testare a acestui produs in deserturi la cuptor in care unul dintre ingrediente mierea dar nu dorim sa o folosim pentru ca nu este recomandata de specialisti/apicultori. Pentru mai multe detalii, accesati acest link.

Primul desert preparat, foarte popular in perioada Sarbatorilor, este turta dulce. Eu m-am inspirat din reteta Ana-Mariei Ciolacu insa am folosit zahar invertit si nu am mai adaugat zahar deloc, stiind faptul ca zaharul invertit are putere dubla de indulcire. Ca sa fiu sigura ca e suficient de dulce, am gustat din aluat inainte de a-l baga la frigider.

Acestea fiind spuse, sa ne intoacem la reteta, am amestecat toate ingredientele intr-un bol. O sa iasa un aluat moale insa nu fiti tentati sa mai adaugati faina, in timpul cat va sta la frigider, se va intari.

Am infasurat aluatul in folie de plastic si l-am lasat la frigider 3h, cel mai bine este sa fie lasat peste noapte insa eu nu am avut rabdare *_*

Pudram masa cu faina si intindem aluatul in strat de 0.8mm aproximativ dar minimum 0.5mm, eu cred ca am intins-o aproape de 1cm. Decupam cu formele de biscuiti sau ce are fiecare la indemana, preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius, punem turta dulce in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 10-12 min


Cand o scoatem din cuptor, e moale turta dulce dar va deveni mai ferma dupa racire. Noi am mancat-o calda, fetita mea a mancat 2 stelute, un peste, un bradut si un ursulet. Sunt deliciosi!
Pofta buna!

Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-bebe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide