Turta “Mielusel”

Mieluselul va impodobi masa de pasti, alaturi de ouale incondeiate si cozonaci.

Complexitate
redusa
Turta “Mielusel”

Ingrediente

  • 400g unt
  • 400g zahar
  • 8 oua
  • 400g faina
  • 2 lingurite vanilie
  • 2 lingurite esenta de migdale
  • 75ml bourbon
  • 50g arahide macinate.

Mod de preparare

Mieluselul va impodobi masa de pasti, alaturi de ouale incondeiate si cozonaci.

  1. Frecati untul cu 300g zahar pana obtineti o consistenta usoara si pufoasa. Adaugati galbanusurile de ou, unul cate unul. Adaugati treptat faina, alternand cu vinilia, extractul de migdale si bourbonul. Bateti amestecul cu telul pana obtineti o crema omogena.
  2. Intr-un alt bol, bateti albusurile pana se ingroasa, apoi adaugati 100g zahar si amesetecati bine.
  3. Puneti usor amestecul de faina peste amestecul de albusuri, adaugati arahidele macinate si turnati aluatul in forme special.
  4. Preincalziti cuptorul la 180°C si introduceti formele la cuptor pentru 1 ora si jumatate, sau pana se rumeneste bine turta. Dupa ce le scoateti de la cuptor, lasati-le la racit 10 minute. Scoateti turtele cu grija din forme.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Rețeta de sendviș savuros cu friptură rămasă, mozzarella și rucola
Bucataras.RO

Rețeta de sendviș savuros cu friptură rămasă, mozzarella și rucola

Din ingrediente rămase, ies cele mai gustoase preparate. Andra Mihail ne aduce o nouă rețetă ușor de pregătit, un...

Rețeta de sendviș savuros cu friptură rămasă, mozzarella și rucola
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa