Broccoli cu orez si cascaval

Am inceput iarasi sa rasfoiesc prin cartile de bucate si am gasit o reteta simpla si f buna atat la gust cat si la textura: broccoli cu orez si cascaval.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Broccoli cu orez si cascaval

Ingrediente

  • 2 coroane de brocoli
  • 3/4 cana orez
  • spalat
  • 1 lingura si jumate ulei
  • 2 catei mari de usturoi
  • taiati marunt
  • 3/4 cana mozzarella/Monterrey jack
  • rasa
  • 1 cana si jumate cascaval cheddar
  • ras
  • 6 linguri cu varf smantana
  • 1/2 ceapa mica
  • taiata f marunt
  • 1 lingurita sare
  • piper

Mod de preparare

Mod preparare

Intr-o oala se pune la fiert apa cu sare. Intre timp se taie brocoli. Cand clocoteste apa se adauga brocoli-ul taiat si se fierbe pt 3 min. Apoi se scoate, se lasa la scurs si racit. Apoi se taie iarasi brocoli-ul in bucatele mai mici.


Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga orezul, usturoiul si se prajeste pt 5-8 min amestecand incontinuu. Apoi se adauga apa fierbinte peste orez si se lasa sa se fiarba pana orezul este semi-fiert. Iar apoi se lasa la scurs.

Intr-un castron mare se amesteca toate ingredientele mai putin jumatate de cana de cascaval cheddar care va fi pus deasupra budincii de brocoli.


Se unge o tava yena cu ulei si se toarna compozitia in ea si apoi se presoara cascaval cheddar ramas. Se la da cuptorul preincalzit la 200C/400F pt 20 min.


Broccoli cu orez si cascaval este o mancare satioasa si sanatoasa pentru cei mici si poate fi servita impreuna cu cu pahar de sana (bun pentru "mustati").

Reteta de broccoli cu orez si cascaval a fost propusa de Retetele Familiei pe forumul Culinar.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Kombe, o alfel de placinta
1
Preparate sarate

Kombe, o alfel de placinta

- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute; - laptele cu apa si drojdie...

Kombe, o alfel de placinta
Bezele simple si rapide
2
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
4
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Parteneri
Varza acra cu sorici si coaste de porc
Bucataras.RO

Varza acra cu sorici si coaste de porc

Noua nu prea ne place varza acra gatita decat la sarmale, dar aceasta a iesit delicioasa.

Varza acra cu sorici si coaste de porc
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!