Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful taiati

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

Ingrediente

  • Chiftelute:
  • piept de pui 500 g
  • morcovi 1 buc, mic
  • cartofi 1 buc, mic
  • ceapa verde 2 fire
  • usturoi verde 2 fire
  • marar tocat 1 lingura
  • patrunjel tocat 1 lingura
  • cimbru proaspat 1 crenguta
  • oua 1 buc
  • pesment 2 linguri
  • sare si piper dupa gust
  • mix de seminte 45 linguri
  • Piure de mazare:
  • mazare congelata 400 g
  • unt 30 g
  • ulei aromat de trufe ½ lingurita
  • sare dupa gust

Mod de preparare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful taiati rondele, ceapa si usturoiul verde taiate in bucati mari si maruntiti la viteza maxima 20 de secunde
• rasturnati compozitia maruntita intr-un bol, adaugati mararul, patrunjelul si frunzele de cimbru, oul batut si pesmetul. Asezonati cu sare si piper dupa gust si amestecati bine compozitia.
• formati chiftelutele cu mainile umede si treceti-le prin mixul de seminte
• asezati chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana devin aurii
• intre timp pregatiti piureul de mazare. Fierbeti mazarea in apa cu putina sare, apoi o scurgeti-o intr-o sita. Puneti mazarea intr-un bol, adaugati untul si uleiul de trufe si pasati cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender pana obtineti o crema fina
• serviti chiftelutele alaturi de piureul de mazare.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
1
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Dulceata de gutui
2
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia