Floricelele din mamaliga sunt ideale pentru o masa festiva cu copii. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de faina de malai, carne tocata, branza, oua si usturoi.
Floricelele din mamaliga le puteti face ca si aperitiv la o masa festiva. Oaspetii vor fi cu siguranta impresionati de aceasta idee delicioasa.
Laptele se pune pe foc si, cand fierbe, se adauga malaiul si pesmetul si se fierbe pana iese o mamaliga mai tare. Se lasa la racit, apoi se adauga un ou, smantana si sare.
Separat se caleste ceapa in putin ulei, se adauga usturoiul, bulionul, piperul,busuiocul, carnea tocata si se inabusa pana scade putin. Se ia de pe foc si se adauga un ou. Mamaliga se intinde cu sucitorul si din ea se decupeaza floricele. Se unge o tava cu ulei si se asaza floricelele astfel: un strat mamaliga, unul de carne, altul de mamaliga, iar de carne. Se da la cuptor 25 minute la 180 grade.
Se serveste cu smantana si verdeata proaspata.
Alte retete de mamaliga recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii