Floricelele din mamaliga sunt ideale pentru o masa festiva cu copii. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de faina de malai, carne tocata, branza, oua si usturoi.
Floricelele din mamaliga le puteti face ca si aperitiv la o masa festiva. Oaspetii vor fi cu siguranta impresionati de aceasta idee delicioasa.
Laptele se pune pe foc si, cand fierbe, se adauga malaiul si pesmetul si se fierbe pana iese o mamaliga mai tare. Se lasa la racit, apoi se adauga un ou, smantana si sare.
Separat se caleste ceapa in putin ulei, se adauga usturoiul, bulionul, piperul,busuiocul, carnea tocata si se inabusa pana scade putin. Se ia de pe foc si se adauga un ou. Mamaliga se intinde cu sucitorul si din ea se decupeaza floricele. Se unge o tava cu ulei si se asaza floricelele astfel: un strat mamaliga, unul de carne, altul de mamaliga, iar de carne. Se da la cuptor 25 minute la 180 grade.
Se serveste cu smantana si verdeata proaspata.
Alte retete de mamaliga recomandate:
Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesPentru ciorba radauteana aveti nevoie de piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, telina, usturoi, pastarnac, oua, smantana si...
Ciorba radauteana cu piept de puiVine din Turcia, Arabia, Balcani și are o savoare aparte. Se prepară ba cu cartofi fierți, piure sau chiar prăjiți, ba...
Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta videoIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii