Cotlete de miel cu bulion

Cotletele de miel la cuptor vor iesi minunate pentru meniul pascal. Sosul de rosii ii va da un gust dulce-acrisor. Prepara aceasta reteta din ingredientele:cotlete d emie, bulion, vin rosu, usturoi.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cotlete de miel
  • o cana cu apa
  • o lamaie
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri ulei
  • o lingura maghiran
  • 2 cepe
  • o lingura bulion
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pregateste cotletele de miel cu bulion pentru meniul de Paste. Se spala bine cotletele de miel si se indeparteaza pielitele. Se pregateste o marinata din zeama de lamaie, usturoi pisat, ulei si jumatate de cana cu apa calduta. Cotletele se condimenteaza cu maghiran, piper, sare si apoi se pun in marinata si se lasa 30 de minute.

Se incalzeste cuptorul, se aseaza cotletele intr-o tava si se toarna sosul de la marinata peste ele, dupa care se pun la foc. Din cand in cand se scoate tava si se stropeste carnea cu sos. Cand sunt rumenite pe o parte, se adauga vinul si se intorc pe partea cealalta.

Intre timp se prepara urmatorul sos: ceapa se taie solzisori, se caleste si cand devine aurie se stinge cu bulionul diluat cu cealalta jumatae de cana de apa si se condimenteaza cu sare si piper.


Pot fi servite imediat.

Alte retete cu carne de miel recomandate:

Drob

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide