Pentru a prepara aceasta reteta de drob de miel sunt necesare urmatoarele ingrediente: maruntaie de miel, oua, smantana, verdeata, sare, piper.
Maruntaiele de miel se fierb si se toaca in masina de tocat carne. Se adauga 2-3 oua, o lingura de smantana, verdeata tocata marunt, sare si piper. Se ung cateva pahare cilindrice cu unt. Se presara in fiecare pahar verdeata tocata marunt. Se bat paharele cu gura in jos pentru a indeparta excesul de verdeata.
Pe fundul fiecarui pahar se pun 1-2 linguri de tocatura, se apasa si se netezeste putin. Nu se umple paharul. Peste tocatura se pune un ou crud. Paharele se infasoara in hartie si se pun intr-o cratita umpluta cu apa, pe fundul careia a fost pusa o carpa impaturata. se acopera cratita cu un capac si se pune la fiert, la foc mic. Cand a fiert, lasi drobul in pahare.
Cand se serveste, se scoate din pahar. Poate fi servit pe foi de andive, de salata sau alaturi de ridichi.
Alte retete recomandate:
Ciorba de miel
Drob de pui
Ciulama de ciuperci
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIn fiecare an, in copilarie, mama le facea pentru Mos Craciun!
Alba ca ZapadaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii