Anghemacht din carne de pasare

Se spala carnea, se pune impreuna cu maruntaiele de gaina curatate si spalate in mai multe ape sa fiarba intr-un vas acoperit o ora. Se scoate carnea

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • maruntaie de gaina
  • aripi
  • cap si gat
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de unt
  • 1 jumatate de lamaie
  • 500 ml lapte
  • 1 ceasca supa de carne
  • sare
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Se spala carnea, se pune impreuna cu maruntaiele de gaina curatate si spalate in mai multe ape sa fiarba intr-un vas acoperit o ora. Se scoate carnea si se scurge, se Iasa pe o farfurie. Separat se pregateste pe foc moale un sos alb din unt, faina si lapte. Se lucreaza cu o lingura de lemn, amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase. Cand sosul arata ca o smantana groasa, se subtiaza cu putina supa de carne, se sareaza dupa gust si se acreste cu zeama de lamaie. In sosul astfel pregatit se pun maruntaiele de gaina impreuna cu aripile, capul si gatul iar apoi se fierbe totul la foc mic zece minute.

Mancarea se poate pregati din carne de pasare in amestec sau din tacamuri de curcan.
Se serveste imediat, cu verdeata tocata deasupra.

Alte retete care contin carne:

Tocanita de pui

Tocanita de pipote cu inimi

Tocanita din carne de vita cu cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci