Ardei umpluti

Ardeii umpluti sunt o mancare minunata ce poate fi pregatita atat pentru cina cat si pentru pranz. Urmareste reteta culinara si prepara si tu aceasta minunata varianta a lor.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 10 bucati ardei gras de marime egala
  • pe cat posibil de forma dreapta
  •  
  • 00 g carne tocata (amestec porc si vita sau doar porc)
  • 100 g orez
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe medii
  • 1 ou
  • 50 g faina
  • 50 ml pasta de tomate
  • 1 morcov mare
  • o jumatate de legatura de patrunjel
  • 100 g slaninuta de porc
  • 3-4 foi de dafin
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ardeii se spala, se curata de cotor, seminte si nervurile de la interior care sunt mai amare. Apoi, ardeii se lasa cateva minute la scurs cu deschizatura in jos.

Orezul se alege de impuritati si se spala.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete mici. Patrunjelul se spala si se toaca marunt.

Intr-un castron mai mare punem carnea tocata, apoi se adauga orezul, ceapa, morcovul, pasta de tomate, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine pana la omogenizare. Apoi adaugam si oul, pentru a lega compozitia, si amestecam din nou.

Cu aceasta compozitie umplem ardeii. Ardeii nu se vor umple de tot, se va lasa cam 4-5 milimetri de la nivelul deschizaturii, pentru ca orezul se va umfla la fierbere.

Ungem o oala cu ulei, apoi se aseaza ardeii in ea in pozitie verticala, cu deschizatura in sus. Ardeii se vor presara cu putina faina la deschizatura, pentru a intari putin umplutura in acea zona. Astfel, umplutura nu se va imprastia in timpul fierberii.

Printre ardei se pun feliute de slaninuta de porc si foile de dafin. Se presara sare si piper.

Separat intr-o alta oala punem la fiert 1,5 litri de apa. Cand clocoteste, o turnam cu grija peste ardeii din cealalta oala, pana cand ardeii sunt usor acoperiti de apa. Se poate pune deasupra ardeilor o farfurioara cu diametrul putin mai mic decat oala, pentru a-i tine fix in timpul fierberii.
Se fierbe la foc moderat aproximativ 70-80 de minute.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Ardeii umpluti se servesc calzi, cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Legume la Actifry
Bucataras.RO

Legume la Actifry

Nu am mai pus la treaba de mult, friptueza Tefal Actifry;), un alt ajutor in familia mea:D Azi i-a venit randul!

Legume la Actifry
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola