Ardei umpluti cu carne de vita si porc

Pentru ardei umpluti cu carne de vita si porc ardeii (10 bucati) de marime egala se spala, se curata de cotor si seminte. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ardei umpluti cu carne de vita si porc

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • carne de vita - 200 g
  • carne de porc - 100 g
  • ardei gras - 10 bucati (750 g)
  • ulei - 100 ml
  • orez - 75 g
  • ceapa - 150 g
  • faina - 25 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • oua - 1 bucata
  • patrunjel radacina - 50 g
  • morcovi - 50 g
  • zahar - 15 g
  • iaurt/smantana - 125 g/75 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru ardei umpluti cu carne de vita si porc ardeii (10 bucati) de marime egala se spala, se curata de cotor si seminte. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se fierbe pe jumatate in 150 ml apa cu sare, se scurge si se raceste. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina impreuna cu jumatate din cantitatea de ceapa. Oul se trece sub jet de apa rece. Faina se cerne. Carnea tocata se amesteca bine cu orezul, sarea, piperul, oul, jumatate din legatura de patrunjel verde si 50 ml apa. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, care se trec prin faina cu partea pe unde au fost umpluti si se aseaza in cratita unsa cu 25 ml ulei. Se adauga apa fierbinte si se introduce la cuptor 15 minute. Sosul se prepara astfel: ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa; se adauga restul de faina, pasta de tomate, zahar, sare, piper si se fierbe 10 minute. Sosul obtinut se paseaza si se adauga peste ardei. Compozitia se introduce la cuptor. Cand ardeii umpluti sunt fierti, se adauga rosiile si se mai tin 5 minute in cuptor.

Ardei umpluti cu carne de vita si porc se serveste cald, cu iaurt si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc