Curatam aripioarele, le parlim la flacara aragazului, apoi le spalam si le scurgem. Le punem intr-un castron si turnam peste ele berea, otetul si ulei
Curatam aripioarele, le parlim la flacara aragazului, apoi le spalam si le scurgem. Le punem intr-un castron si turnam peste ele berea, otetul si uleiul.Adaugam apoi ceapa si usturoiul tocate marunt, cimbrul, coriandrul, ghimbirul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine si dam castronul la frigider pentru 3 ore. Dupa ce au stat la marinat aripioarele se scot si le scurgem bine. Trecem aripioarele prin faina, oul batut si apoi prin pesmet. Le prajim in uleiul incins pana devin rumene. Le scoatem pe servetele absorbante si le lasam sa se scurga de surplusul de ulei.
Pentru sosul de telina:
Radem telina cat mai fin. Pisam bine usturoiul si il adaugam peste telina. Frecam ingredientele cu o lingura de lemn, turnand putin cate putin ulei ca la maioneza. Cand am terminat de adaugat tot uleiul, condimentam daca mai este necesar, apoi adaugam smantana.
Se servesc calde, daca doriti se mai poate pune ulei, sar sau piper in plus. Alte retete in imagini recomandate
Ciorba radauteana
Piftie de curcan
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii