Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Pentru bait pentru carne de vanat morcovii, ceapa, telina radacina se curata, se spala si se taie rondele. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, ceapa, telina radacina, usturoiul, piperul, foile de dafin, otetul, vinul, sarea si cimbrul se adauga in 4 l de apa si se da in clocot.
3
Nici un vanat nu se consuma imediat ce a fost impuscat.
IEPURE
1 ceasca de otet de vin (indoit cu apa daca este tare). O lingura de untdelemn, felii subtiri de morcov si ceapa, cateva fire de patrunjel verde (daca este), cimbru, 3 foi dafin sfaramate, sare, piper. Mirodeniile si zarzavatul vor sta peste carne. Aceasta se – ntoarce mereu in zeama. Se tine cel putin cateva ceasuri. Iarna se tine la rece si 2 zile.
De obicei se strange sangele pana la ultima picatura si se amesteca cu 3 linguri de vin rosu (va intra in componenta sosului de mancare).
CAPRIOARA
De obicei este tanara deci frageda. Se unge pentru friptura cu ulei amestecat cu rom. Carnea nu se spala doar se sterge bine cu o carpa curata.
Daca nu, sau daca trebuie tinuta o zi doua se face urmatorul amestec: pentru 2 kg. carne-
1 pahar vin alb, 1 pahar otet de vin, 3 lingurite untdelemn, felii subtiri de morcov, ceapa , telina, cimbru, foi dafin sfaramat, sare ,piper.
PORC MISTRET
Daca este tanar cam de 1 an se trateaza ca purcelul domestic.
Daca este batran se tine cateva zile intr-o marinata ca cea de caprioara, la care se poate adauga si usturoi.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii