Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Bait pentru carne de vanat

Ingrediente

  • Pentru 5 kg:
  • otet - 300 ml
  • morcovi - 200 g
  • ceapa - 200 g
  • usturoi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • vin - 200 ml
  • foi de dafin - 1 g
  • sare
  • piper si cimbru dupa gust

Mod de preparare

Pentru bait pentru carne de vanat morcovii, ceapa, telina radacina se curata, se spala si se taie rondele. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, ceapa, telina radacina, usturoiul, piperul, foile de dafin, otetul, vinul, sarea si cimbrul se adauga in 4 l de apa si se da in clocot.

Bait (marinata) pentru vanat cu blana.

3


Nici un vanat nu se consuma imediat ce a fost impuscat.

IEPURE
1 ceasca de otet de vin (indoit cu apa daca este tare). O lingura de untdelemn, felii subtiri de morcov si ceapa, cateva fire de patrunjel verde (daca este), cimbru, 3 foi dafin sfaramate, sare, piper. Mirodeniile si zarzavatul vor sta peste carne. Aceasta se – ntoarce mereu in zeama. Se tine cel putin cateva ceasuri. Iarna se tine la rece si 2 zile.
De obicei se strange sangele pana la ultima picatura si se amesteca cu 3 linguri de vin rosu (va intra in componenta sosului de mancare).

CAPRIOARA
De obicei este tanara deci frageda. Se unge pentru friptura cu ulei amestecat cu rom. Carnea nu se spala doar se sterge bine cu o carpa curata.
Daca nu, sau daca trebuie tinuta o zi doua se face urmatorul amestec: pentru 2 kg. carne-
1 pahar vin alb, 1 pahar otet de vin, 3 lingurite untdelemn, felii subtiri de morcov, ceapa , telina, cimbru, foi dafin sfaramat, sare ,piper.

PORC MISTRET
Daca este tanar cam de 1 an se trateaza ca purcelul domestic.
Daca este batran se tine cateva zile intr-o marinata ca cea de caprioara, la care se poate adauga si usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide