Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Pentru bait pentru carne de vanat morcovii, ceapa, telina radacina se curata, se spala si se taie rondele. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, ceapa, telina radacina, usturoiul, piperul, foile de dafin, otetul, vinul, sarea si cimbrul se adauga in 4 l de apa si se da in clocot.
3
Nici un vanat nu se consuma imediat ce a fost impuscat.
IEPURE
1 ceasca de otet de vin (indoit cu apa daca este tare). O lingura de untdelemn, felii subtiri de morcov si ceapa, cateva fire de patrunjel verde (daca este), cimbru, 3 foi dafin sfaramate, sare, piper. Mirodeniile si zarzavatul vor sta peste carne. Aceasta se – ntoarce mereu in zeama. Se tine cel putin cateva ceasuri. Iarna se tine la rece si 2 zile.
De obicei se strange sangele pana la ultima picatura si se amesteca cu 3 linguri de vin rosu (va intra in componenta sosului de mancare).
CAPRIOARA
De obicei este tanara deci frageda. Se unge pentru friptura cu ulei amestecat cu rom. Carnea nu se spala doar se sterge bine cu o carpa curata.
Daca nu, sau daca trebuie tinuta o zi doua se face urmatorul amestec: pentru 2 kg. carne-
1 pahar vin alb, 1 pahar otet de vin, 3 lingurite untdelemn, felii subtiri de morcov, ceapa , telina, cimbru, foi dafin sfaramat, sare ,piper.
PORC MISTRET
Daca este tanar cam de 1 an se trateaza ca purcelul domestic.
Daca este batran se tine cateva zile intr-o marinata ca cea de caprioara, la care se poate adauga si usturoi.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezSos delicios de mazare este simplu de facut pentru aceasta reteta de sos va trebuie un borcan mare de mazare.
Sos delicios de mazareAceste bombonici sunt perfecte pentru copii mai ales pentru ca nu au zahar si apoi pentru proprietatile pe care le au...
Trufe cu seminte de canepa si quinoaSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii