Muschi de vita (Beef) Wellington

Muschiul de vita Wellington este o reteta deosebita a carei origine este pana astazi disputata de englezi si francezi. Muschiul de vita imbracat in aluat este delicios si elegant.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Muschi de vita (Beef) Wellington

Ingrediente

  • 500 g muschi de vita (partea din mijloc)
  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 6-8 felii de Prosciutto
  • Aluat de foietaj
  • Cimbru
  • Sare Piper

Mod de preparare

Muschiul de vita Wellington este o reteta deosebita a carei origine este pana astazi disputata de englezi si francezi. Originea ei este insa mai putin importanta, dar rezultatul final este crucial. Pentru ca e o reteta mai complexa am sa v-o prezint in 5 pasi dupa cum urmeaza:

Pasul 1 - Ciupercile, Ceapa si Usturoiul Ciupercile

Ceapa si Usturoiul (spalate si curatate) se toaca marunt (din cutit sau robot de bucatarie). Se adauga cimbru (cantitatea dupa preferinte) Se incinge o tigaie in care se pun un cubulet de unt si aprox. 2 lingurite de ulei de masline. Amestecul se caleste la foc mediu pana se evapora aproape tot lichidul. Se pune sare, piper si se lasa la racit.

Pasul 2 - Muschiul

Muschiul de vita se unge cu ulei de masline, se sareaza si pipereaza. Se rumeste la foc mare pe toate partile si se lasa la racit. Cand ajunge la o temperatura decenta pentru a putea fi atins, se unge peste tot cu Mustarul Dijon.

Pasul 3 - Ansamblul

Cea mai simpla varianta este cu folia de plastic, dar desigur puteti incerca in orice alt fel. Deci, pe o folie de plastic se aranjeaza feliile de prosciutto (astfel incat sa formeze un "paralelipiped" :) care poate acoperii muschiul integral). Peste prosciuto se intinde uniform un strat de Pasul 1 "Ciupercile, Ceapa si Usturoiul". Muschiul se ruleaza in compozitia descrisa mai sus, se impatureste in folie si le lasa la frigider (min 10 minute).

Pasul 4 - Aranjamentul

Aluatul de foietaj se intinde cu facaletul (cam la 1/2 din grosimea initiala, "Ansamblul" (desigur fara folia de plastic :)) se impacheteaza in aluat iar marginile se impaturesc inauntru. Cu o furculita se inteapa partea de sus a aluatului (pentru a putea iesi aburul).

Pasul 5 - Finalizare

Cuptor, 220 grade Celsius. Tava, hartie de copt. "Aranjamentul" se aseaza in tava, se unge cu ou batut si se lasa la cuptor aproximativ 40 de minute (aluatul trebuie sa fie auriu).


Dupa ce se scoate de la cuptor muschiul de vita Wellington se lasa 10 min sa se raceasca si se taie felii groase (3-4 cm). Extraoptiuni: Cartofi la cuptor, sos de piper verde. Alte retete cu carne de vita recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu mere si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
2
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
3
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola