Muschi de vita (Beef) Wellington

Muschiul de vita Wellington este o reteta deosebita a carei origine este pana astazi disputata de englezi si francezi. Muschiul de vita imbracat in aluat este delicios si elegant.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Muschi de vita (Beef) Wellington

Ingrediente

  • 500 g muschi de vita (partea din mijloc)
  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 6-8 felii de Prosciutto
  • Aluat de foietaj
  • Cimbru
  • Sare Piper

Mod de preparare

Muschiul de vita Wellington este o reteta deosebita a carei origine este pana astazi disputata de englezi si francezi. Originea ei este insa mai putin importanta, dar rezultatul final este crucial. Pentru ca e o reteta mai complexa am sa v-o prezint in 5 pasi dupa cum urmeaza:

Pasul 1 - Ciupercile, Ceapa si Usturoiul Ciupercile

Ceapa si Usturoiul (spalate si curatate) se toaca marunt (din cutit sau robot de bucatarie). Se adauga cimbru (cantitatea dupa preferinte) Se incinge o tigaie in care se pun un cubulet de unt si aprox. 2 lingurite de ulei de masline. Amestecul se caleste la foc mediu pana se evapora aproape tot lichidul. Se pune sare, piper si se lasa la racit.

Pasul 2 - Muschiul

Muschiul de vita se unge cu ulei de masline, se sareaza si pipereaza. Se rumeste la foc mare pe toate partile si se lasa la racit. Cand ajunge la o temperatura decenta pentru a putea fi atins, se unge peste tot cu Mustarul Dijon.

Pasul 3 - Ansamblul

Cea mai simpla varianta este cu folia de plastic, dar desigur puteti incerca in orice alt fel. Deci, pe o folie de plastic se aranjeaza feliile de prosciutto (astfel incat sa formeze un "paralelipiped" :) care poate acoperii muschiul integral). Peste prosciuto se intinde uniform un strat de Pasul 1 "Ciupercile, Ceapa si Usturoiul". Muschiul se ruleaza in compozitia descrisa mai sus, se impatureste in folie si le lasa la frigider (min 10 minute).

Pasul 4 - Aranjamentul

Aluatul de foietaj se intinde cu facaletul (cam la 1/2 din grosimea initiala, "Ansamblul" (desigur fara folia de plastic :)) se impacheteaza in aluat iar marginile se impaturesc inauntru. Cu o furculita se inteapa partea de sus a aluatului (pentru a putea iesi aburul).

Pasul 5 - Finalizare

Cuptor, 220 grade Celsius. Tava, hartie de copt. "Aranjamentul" se aseaza in tava, se unge cu ou batut si se lasa la cuptor aproximativ 40 de minute (aluatul trebuie sa fie auriu).


Dupa ce se scoate de la cuptor muschiul de vita Wellington se lasa 10 min sa se raceasca si se taie felii groase (3-4 cm). Extraoptiuni: Cartofi la cuptor, sos de piper verde. Alte retete cu carne de vita recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat
Bucataras.RO

Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat

Andra Mihail ne surprinde din nou cu o rețetă simplă și delicioasă de vinete pane crocante. Perfecte ca gustare sau...

Vinete pane crocante – Gustarea delicioasă și ușor de preparat
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa