Biftec berlinez cu ceapa prajita

Pentru biftec berlinez cu ceapa prajita carnea de vita si de porc se spala si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 300 g
  • carne de porc - 200 g
  • ceapa - 250 g
  • faina - 25 g
  • paine alba - 50 g
  • cartofi - 750 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • oua - 6 bucati
  • ulei - 120 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru biftec berlinez cu ceapa prajita carnea de vita si de porc se spala si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori (150 g). Painea alba se taie felii, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea, impreuna cu 100 g de ceapa si painea inmuiata si stoarsa se da prin masina de tocat cu sita deasa. Cartofii se spala, se fierb in coaja in apa cu sare, se curata si se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala sub jet de apa rece. Compozitia tocata se amesteca cu un ou, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, sare si piper. Aceasta compozitie se portioneaza in 5 bucati de forma rotunda, se dau prin faina, li se da forma de cuib, se prajesc la cuptor intr-o tava cu 20 ml ulei. Se prepara oua ochiuri (5 bucati) in 50 ml ulei si se sareaza. Separat, 200 g de ceapa taiata se amesteca cu restul de faina si se prajeste in 50 ml ulei.

Cartofii se soteaza in 30 ml ulei si 30 ml apa.

Biftecul berlinez cu ceapa prajita se serveste cu garnitura de cartofi soté si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa