Bogracs este o mancare la ceaun, o mancare delicioasa cu mai multe tipuri de carne si multe legume.
Preparare:
Etapa 1: Porționăm întâi carnea.
Curățam ceapa și legumele, apoi le tăiem mărunt.
Roșiile se curăță de pieliță și se taie cubulețe sau felii.
Cartofii se taie cubulețe.
Etapa 2: Punem în ceaun 9-10 linguri mari de untură (100 g) și lasăm să se încingă, adăugăm apoi ceapa, ardeii și morcovii și le lăsăm la călit la foc mic 30- 35 de minute.
Etapa 3: Adăugăm apoi carnea de vită și costița afumată și lăsăm să fiarbă fără să adăugăm apă 15minute (dacă este destul sos de la legume, daca nu adăugăm puțină apă cât să acoperim carnea), apoi adăugăm apă cam de un lat de palmă.
Etapa 4: Când carnea de vită este fiartă pe jumătate adăugăm carnea de porc și roșiile și lăsăm să fiarbă (fară a adăuga apă) câteva minute(5-10 minute), apoi adăugăm apă lăsând loc pentru cartofi.
Etapa 5: Se pun condimentele și pasta de gulyaș după gust și se lasă la foc mic aproximativ o oră și jumătate, până când carnea este fiartă.
Etapa 6: Se adaugă cartofii și se lasă la fiert (cartofii se pot fierbe și separat apoi se pun în ciaun și se mai lasă puțin la fiert cu carnea).
Etapa 7: La final se pun gălușcuțele și se mai lasă la fiert cam 10 minute.
Se servește cald cu ardei iute si cu prietenii.
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaPlăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraAdor cornuletele indiferent de umplutura lor.
Desert cornulete cu dulceata de gutuiIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii