Budinca de cartofi cu carne de vita

Pentru budinca de cartofi cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • apa - 50 ml
  • carne de vita - 400 g
  • cartofi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • usturoi - 10 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 50 g
  • oua - 2 bucati
  • paine alba - 175 g
  • cascaval - 50 g
  • smantana - 50 g
  • pesmet - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca de cartofi cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se fierb in apa cu sare, se scurg si se zdrobesc. Usturoiul se curata si se piseaza cu putina sare. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se trec sub jet de apa rece. Painea se inmoaie in apa si se stoarce. Faina si pesmetul se cern. Carnea tocata si ceapa se inabusa in 25 ml ulei si 50 ml apa. Tocatura se raceste, se amesteca cu painea si se da din nou prin masina de tocat. Se amesteca cu ou, usturoi, patrunjel verde, sare si piper. intr-un vas cu 25 ml ulei si tapetat cu pesmet se aseaza compozitia obtinuta intre doua straturi de pasta de cartofi. Deasupra, se adauga o compozitie formata din faina amestecata cu un ou si se presara cu cascaval ras. Budinca se introduce la cuptor la foc potrivit cca 15 minute, apoi se raceste si se portioneaza.

Budinca de cartofi cu carne de vita se serveste calda, cu smantana.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
1
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
2
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Parteneri
Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Bucataras.RO

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

 O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise