Budinca de cartofi cu carne de vita

Pentru budinca de cartofi cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • apa - 50 ml
  • carne de vita - 400 g
  • cartofi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • usturoi - 10 g
  • ulei - 50 ml
  • faina - 50 g
  • oua - 2 bucati
  • paine alba - 175 g
  • cascaval - 50 g
  • smantana - 50 g
  • pesmet - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru budinca de cartofi cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se da prin masina de tocat. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se fierb in apa cu sare, se scurg si se zdrobesc. Usturoiul se curata si se piseaza cu putina sare. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se trec sub jet de apa rece. Painea se inmoaie in apa si se stoarce. Faina si pesmetul se cern. Carnea tocata si ceapa se inabusa in 25 ml ulei si 50 ml apa. Tocatura se raceste, se amesteca cu painea si se da din nou prin masina de tocat. Se amesteca cu ou, usturoi, patrunjel verde, sare si piper. intr-un vas cu 25 ml ulei si tapetat cu pesmet se aseaza compozitia obtinuta intre doua straturi de pasta de cartofi. Deasupra, se adauga o compozitie formata din faina amestecata cu un ou si se presara cu cascaval ras. Budinca se introduce la cuptor la foc potrivit cca 15 minute, apoi se raceste si se portioneaza.

Budinca de cartofi cu carne de vita se serveste calda, cu smantana.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci