Budinca delicioasa de ficat

Pentru budinca de ficat se curata ficatul de pielite si de vine. Se da de doua ori prin masina, impreuna cu doua chifle muiate in lapte si bine stoarse.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ficat
  • 2 chifle
  • 1 ceapa mica
  • 150 g unt proaspat
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de verdeata tocata
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingura pesmet.

Mod de preparare

Pentru budinca de ficat se curata ficatul de pielite si de vine. Se da de doua ori prin masina, impreuna cu doua chifle muiate in lapte si bine stoarse si o ceapa tocata marunt si rumenita in unt. Se freaca untul proaspat pana se face spuma si se adauga doua galbenusuri. Se amesteca totul impreuna cu ficatul si se freaca bine catva timp. Se adauga sare, piper, frunza de patrunjel tocata si, dupa gust, un praf de enibahar sau magheran. La sfarsit se adauga albusul batut spuma. Se unge o forma cu unt, se presara cu pesmet fin, se toama compozitia si se coace la foc potrivit. Se rastoarna.


Budinca de ficat se serveste cu sos de rosii sau de ciuperci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa