Budinca delicioasa de ficat

Pentru budinca de ficat se curata ficatul de pielite si de vine. Se da de doua ori prin masina, impreuna cu doua chifle muiate in lapte si bine stoarse.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ficat
  • 2 chifle
  • 1 ceapa mica
  • 150 g unt proaspat
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de verdeata tocata
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingura pesmet.

Mod de preparare

Pentru budinca de ficat se curata ficatul de pielite si de vine. Se da de doua ori prin masina, impreuna cu doua chifle muiate in lapte si bine stoarse si o ceapa tocata marunt si rumenita in unt. Se freaca untul proaspat pana se face spuma si se adauga doua galbenusuri. Se amesteca totul impreuna cu ficatul si se freaca bine catva timp. Se adauga sare, piper, frunza de patrunjel tocata si, dupa gust, un praf de enibahar sau magheran. La sfarsit se adauga albusul batut spuma. Se unge o forma cu unt, se presara cu pesmet fin, se toama compozitia si se coace la foc potrivit. Se rastoarna.


Budinca de ficat se serveste cu sos de rosii sau de ciuperci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori