Cap de vitel in aspic

Daca vrei sa pui pe masa o mancare mai deosebita, pregateste cap de vitel in aspic. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cap de vitel, ceapa, piper, dafin, otet si un albus.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1/2 cap de vitel
  • 3 l apa
  • 1 lingura de sare
  • o ceapa mica
  • 8 boabe de piper
  • 1 frunza de dafin
  • 1 albus

Mod de preparare

Daca vrei sa pui pe masa o mancare mai deosebita, pregateste cap de vitel in aspic. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cap de vitel, ceapa, piper, dafin, otet si un albus. Se curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea citeva ore in apa rece, schimbind apa daca este nevoie, pana nu mai ramane nici o urma de sange. Capul trebuie sa fie bine cuprins de apa, deoarece partea care sta la aer se innegreste. Se pune sa fiarba apa intr-o oala incapatoare, adaugand o lingura de sare, ceapa, frunza de dafin si otetul. Cind apa clocoteste, se pune capul si se lasa sa fiarba la foc mic, pina ce se desface carnea si pielea de pe oase. Se scoate, se taie in bucati potrivite si se asaza intr-o forma sau intr-un castron. Intre timp zeama se mai pune pe masina si se lasa sa fiarba atat incat punind citeva picaturi pe o farfurioara, acestea se intaresc bine la rece. Se strecoara si se limpezeste, batand cu incetul, un albus de ou (vezi la aspic). Se strecoara inca o data printr-o panza deasa, se toarna peste carne si se da la rece sa se intareasca. Se rastoarna, dupa ce se introduce forma o clipa in apa fierbinte.


Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Papricas cu gnocchi si lipie de casa

Papricas cu gnocchi si lipie de casa

• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de

Papricas cu gnocchi si lipie de casa
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Cele mai apreciate rețete
Chec aperitiv
1
Aperitive cu legume

Chec aperitiv

Este un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...

Chec aperitiv
Orez cu prune uscate
2
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Tarta cu dovlecei zucchini
3
Aperitive cu legume

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Gogonele in saramura
4
Muraturi simple

Gogonele in saramura

Anul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...

Gogonele in saramura
Tortilla cu spanac
5
Mancaruri fara carne

Tortilla cu spanac

O reteta foarte gustoasa pentru vara! Retete dietetice

Tortilla cu spanac
Parteneri
Chiftelute vegetariene
Bucataras.RO

Chiftelute vegetariene

O alta varianta foarte, foarte gustoasa...o reteta versatila care poate fi preparata dupa inspiratia fiecaruia :)

Chiftelute vegetariene
Budinca de paste cu pui si legume
Gustos.RO

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita