Daca vrei sa pui pe masa o mancare mai deosebita, pregateste cap de vitel in aspic. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cap de vitel, ceapa, piper, dafin, otet si un albus.
Daca vrei sa pui pe masa o mancare mai deosebita, pregateste cap de vitel in aspic. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cap de vitel, ceapa, piper, dafin, otet si un albus. Se curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea citeva ore in apa rece, schimbind apa daca este nevoie, pana nu mai ramane nici o urma de sange. Capul trebuie sa fie bine cuprins de apa, deoarece partea care sta la aer se innegreste. Se pune sa fiarba apa intr-o oala incapatoare, adaugand o lingura de sare, ceapa, frunza de dafin si otetul. Cind apa clocoteste, se pune capul si se lasa sa fiarba la foc mic, pina ce se desface carnea si pielea de pe oase. Se scoate, se taie in bucati potrivite si se asaza intr-o forma sau intr-un castron. Intre timp zeama se mai pune pe masina si se lasa sa fiarba atat incat punind citeva picaturi pe o farfurioara, acestea se intaresc bine la rece. Se strecoara si se limpezeste, batand cu incetul, un albus de ou (vezi la aspic). Se strecoara inca o data printr-o panza deasa, se toarna peste carne si se da la rece sa se intareasca. Se rastoarna, dupa ce se introduce forma o clipa in apa fierbinte.
Se serveste rece.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii