Daca vrei sa pui pe masa o mancare mai deosebita, pregateste cap de vitel in aspic. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cap de vitel, ceapa, piper, dafin, otet si un albus.
Daca vrei sa pui pe masa o mancare mai deosebita, pregateste cap de vitel in aspic. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cap de vitel, ceapa, piper, dafin, otet si un albus. Se curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea citeva ore in apa rece, schimbind apa daca este nevoie, pana nu mai ramane nici o urma de sange. Capul trebuie sa fie bine cuprins de apa, deoarece partea care sta la aer se innegreste. Se pune sa fiarba apa intr-o oala incapatoare, adaugand o lingura de sare, ceapa, frunza de dafin si otetul. Cind apa clocoteste, se pune capul si se lasa sa fiarba la foc mic, pina ce se desface carnea si pielea de pe oase. Se scoate, se taie in bucati potrivite si se asaza intr-o forma sau intr-un castron. Intre timp zeama se mai pune pe masina si se lasa sa fiarba atat incat punind citeva picaturi pe o farfurioara, acestea se intaresc bine la rece. Se strecoara si se limpezeste, batand cu incetul, un albus de ou (vezi la aspic). Se strecoara inca o data printr-o panza deasa, se toarna peste carne si se da la rece sa se intareasca. Se rastoarna, dupa ce se introduce forma o clipa in apa fierbinte.
Se serveste rece.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii