Carnati de pui sau curcan aromati

Carnatii din carne de pui sau curcan se numara tot mai des printre alegerile noastre din cauza cantitatii mai scazute de grasime fata de traditionalii carnati din carne de porc. Dar carnea de pui sau curcan este mult mai uscata asa ca trebuie sa ii adaugam ceva pentru gust si textura.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Carnati de pui sau curcan aromati

Ingrediente

  • 2.5kg carne de pui sau curcan
  • 2 linguri piper neagru proaspat macinat
  • 2 linguri salvie uscata
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita cimbrisor
  • 3 catei usturoi
  • 100g branza feta
  • 130ml bors de pui

Mod de preparare

Carnea (atat cea deschisa la culoare cat si cea inchisa), impreuna cu pielea se taie in bucati mici si se macina. Se adauga toate condimentele in bors, se amesteca bine, dupa care se toarna peste carnea macinata. Se framanta bine cu mana, si se mai da o data amestecul prin masina de tocat. Se adauga si branza feta. Cu pasta obtinuta se umplu mate naturale sau artificiale.

Carnatii astfel obtinuti se aseaza intr-o tava de cuptor, se stropesc cu ulei de floarea soarelui si vin alb, se impaneaza cu crengute de cimbrisor si se dau la cuptorul incins acoperiti cu folie pentru 15 minute. Se da folia la o parte si se mai lasa pana se rumenesc si lichidul aproape s-a evaporat.


Carnatii de pui se servesc calzi alaturi de cartofi copti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Bucataras.RO

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...

Copanele in fulgi de porumb la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise