Carnati dupa reteta traditionala

Pentru carnati dupa reteta traditionala se spala bine intestinele de porc si se razuie cu dosul unui cutit. Se taie canea de porc si de vita bucati mici.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Carnati dupa reteta traditionala

Ingrediente

  • 3 kg carne de porc mai grasa
  • 1
  • 5 kg carne de vita
  • 3 capatani de usturoi
  • o lingura de cimbru uscat
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 lingura boia iute
  • 1 lingura ienibahar
  • o lingura piper
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Pentru carnati dupa reteta traditionala se spala bine intestinele de porc si se razuie cu dosul unui cutit. Se taie canea de porc si de vita bucati mici si se da prin masina de tocat. Se pune intr-un castron mare, se adauga usturoiul pisat si se amesteca bine. Se dizolva o lingura cu varf de sare grunjoasa intr-o cana de apa. Se pune peste carne toate condimentele si se amesteca bine cu mana, adaugand treptat saramura. Se gusta din cand in cand din carne, pentru a nu se sara foarte tare. Daca se doreste sa iasa mai condimentati se adauga si o lingura de boia dulce. Se lasa sa se intrepatrunda aromele de seara pana dimineata.

A doua zi, se umplu intestinele cu amestecul de carne si carnatii obtinuti se tin la caldura 12 ore, dupa care se lasa la rece. Se pot pastra si la congelator.
Carnatii se pot pune si la afumat pana obtin o culoare rosiatica.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Pisica de mare prajita
4
Mancaruri cu peste

Pisica de mare prajita

Peste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.

Pisica de mare prajita
Parteneri
Sarmale in foi de varza acra
Bucataras.RO

Sarmale in foi de varza acra

"Retete festive de iarna"

Sarmale in foi de varza acra
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa