Cartofi umpluti cu carne de pui

Cartofii umpluti cu carne de pui este o mancare de cartofi cu carne delicioasa si consistenta. Carnea de pui se spala si se portioneaza.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi - 2 kg
  • carne de pui - 400 g
  • ceapa - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 50 g
  • unt - 50 g
  • lapte - 150 ml
  • oua - 1 bucata
  • smantana - 100 g
  • cascaval - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Cartofii umpluti cu carne de pui este o mancare de cartofi cu carne delicioasa si consistenta. Carnea de pui se spala si se portioneaza. Cartofii se aleg de marime egala, se spala, se coc in coaja la cuptor si se taie sub forma de barcheta. Oul se spala sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Carnea de pui se fierbe in apa cu sare; se spumeaza. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa. Dupa ce a fiert, carnea se raceste si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa, apoi se amesteca cu sare, piper, oua si patrunjel. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii, care se aseaza in tava unsa cu 25 ml ulei. Din faina, oua, lapte, smantana si sare se prepara un sos, care se toarna peste cartofii umpluti. Deasupra se adauga cascaval ras si se gratineaza in cuptor 5-7 minute.

Cartofii umpluti cu carne de pui se servesc calzi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci