Ceapa umpluta (reteta italieneasca)

Cepele se curata si se oparesc in apa cu sare. Apoi se scurg pe o farfurie si se scobesc, pastrandu-se doar doua randuri de foi. Miezul scos se cales

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cepe mari
  • patrunjel verde
  • peste sau carne tocata
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei

Mod de preparare

Cepele se curata si se oparesc in apa cu sare. Apoi se scurg pe o farfurie si se scobesc, pastrandu-se doar doua randuri de foi.

Miezul scos se caleste in ulei, fara a se rumeni. Se

trece apoi prin sita sau se mixeaza, adaugandu-se patrunjel verde, tocat.

Se cantareste o cantitate dubla de peste sau de

carne tocata, pregatita ca pentru musaca. Aceasta se

amesteca bine cu miezul de ceapa si doua galbenusuri, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Se unge o tava cu unt, se asaza in ea cepele umplute cu compozitia de mai sus.

Se toarna in tava putina supa de carne sau apa, se asaza

ceapa umpluta, se stropeste cu putin ulei si se da tava la

cuptor. Mancarea se serveste fierbinte.
Mancarea se serveste fierbinte.

Va recomandam si alte mancaruri:

Tocanita cu vinete

Tocanita de pipote

Tocanita de carne cu cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci