Ne plac foarte mult chiftelele, dar toata lumea stie ca aceasta carne e putin atoasa, cu un gust fad, in schimb e cea mai sanatoasa. Daca tot am avut un dovleac placintar, am "sustras"cateva felii (restul au mers la supa) si am amestecat cu carnea si restul ingredientelor. A fost succesul meu din bucatarie!
Intr-un castron, se amesteca bine carnea, dovleacul curatat de coaja si ras fin, ceapa tocata marunt, cartoful fiert si pasat bine, usturoiul pisat, mararul taiat marunt, ouale batute, sare, piper, cimbru, pesmetul si se omogenizeaza totul foarte bine. Avand in vedere ca dovleacul contine apa, am pus pesmet pentru a absorbi lichidul care se lasa.
Cu o lingurita, se ia din compozitie, se trece prin faina, se aplatizeaza in palme chfteluta, dupa care se pune in tigaia cu ulei incins la prajit. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe hartie de bucatarie si se servesc pe farfurie, alaturi de salata verde sau cu ce garnitura doreste fiecare.
Aceste chiftele vor iesi tot atat de bune si la cuptor, pe hartie de copt.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii