Chiftelute din carne de vita

Pentru chiftelute din carne de vita carnea se spala si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi/paine alba - 600 g/250 g
  • carne de vita - 500 g
  • ceapa - 125 g
  • oua - 3 bucati
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • usturoi - 15 g
  • faina - 50 g
  • untura/ulei - 125 g (ml)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru chiftelute din carne de vita carnea se spala si se taie bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se rad fin. Ouale se spala sub jet de apa rece. Usturoiul se curata, se spala si se taie bucati marunte. Patrunjelul se spala si se taie marunt. Cand se foloseste paine, aceasta se inmoaie si se stoarce. Carnea, ceapa si usturoiul se dau prin masina de tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu cartofi rasi sau paine, oua, patrunjel verde, sare, piper pana se omogenizeaza. Se portioneaza, se modeleaza chiftele sub forma rotunda, folosind faina. Se rumenesc in untura sau ulei.

Chiftelutele din carne de vita se servesc calde, cu diferite garnituri din legume, cartofi, orez.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori